Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kterou dodá čerstvý zázvor. (celý recept)
Ujháziho slepičí polévku uvaříme velmi podobně jako jinou maďarskou slepičí polévku. Rozdíl je ve větší štiplavosti, kterou dodá čerstvý zázvor....
Očištěnou a vykuchanou slepici omyjeme, rozdělíme na menší kousky, vložíme do studené vody, osolíme a pod pokličkou pomalu vaříme.
Když je maso napolo měkké, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou zeleninu, pokrájené žampióny a v plátěném sáčku svázaný celý pepř, zelenou petržel a kousek zázvoru.
Všechno společné vaříme, až je maso měkké. Sáček s kořením vytáhneme a do polévky zavaříme tenké vaječné nudličky.