Vejce s tuňákem recept
Vejce s tuňákem můžeme servírovat jako předkrm při slavnostních příležitostech. nebo je můžeme servírovat jako rychlé pohoštění pro přátele a nečekanou návštěvu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 4 vejce
- 1 zelená jarní cibulka
- sůl
- 2 lžíce másla
- zelená petržel
- zelený salát
Způsob přípravy
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme skořápky a podélně je rozkrojíme. Vyjmeme žloutky a v misce je utřeme s na jemno nakrájenou zelenou cibulkou, máslem a špetkou soli. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené maso tuňáka.
Směs důkladně vyšleháme a navršíme ji na misky z vaječných bílků. Plněná vejce naskládáme na podnos vyložený opranými listy zeleného salátu a každé ozdobíme snítkou zelené petrželky. Před podáváním můžeme podnos uložit na hodinu do ledničky.