Vepřové maso v žampionech recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Vepřové maso v žampionech můžeme podávat s dušenou rýží. Stejně dobrou přílohou však budou vařené brambory nebo bílá francouzská veka.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g libového vepřového masa
  • 2 vejce
  • škrobová moučka - dle potřeby
  • 100 g žampionů
  • 1 lžíce koňaku
  • 1 lžička cukru krupice
  • sůl
  • rostlinný olej
  • voda nebo vývar


Způsob přípravy

Vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V misce ušleháme žloutky se škrobovou moučkou na středně husté těstíčko.

Kostky masa obalíme v těstíčku a hned je na rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran do měkka. Na jiné vyšší pánvi na oleji osmažíme nakrájené žampiony, přidáme alkohol, cukr a špetku soli. Dusíme, dokud žampiony nezměknou, při tom je můžeme podle potřeby nepatrně podlít vodou nebo vývarem.

Když jsou žampiony hotové, přidáme k nim osmažené masové kostky a vše důkladně promícháme. Hned podáváme s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vepřové maso v žampionech recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vepřové maso v žampionech.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vepřové maso žampionech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vepřové maso v žampionech

Kde najít informace



×