Vepřové maso v žampionech recept
Vepřové maso v žampionech můžeme podávat s dušenou rýží. Stejně dobrou přílohou však budou vařené brambory nebo bílá francouzská veka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g libového vepřového masa
- 2 vejce
- škrobová moučka - dle potřeby
- 100 g žampionů
- 1 lžíce koňaku
- 1 lžička cukru krupice
- sůl
- rostlinný olej
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V misce ušleháme žloutky se škrobovou moučkou na středně husté těstíčko.
Kostky masa obalíme v těstíčku a hned je na rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran do měkka. Na jiné vyšší pánvi na oleji osmažíme nakrájené žampiony, přidáme alkohol, cukr a špetku soli. Dusíme, dokud žampiony nezměknou, při tom je můžeme podle potřeby nepatrně podlít vodou nebo vývarem.
Když jsou žampiony hotové, přidáme k nim osmažené masové kostky a vše důkladně promícháme. Hned podáváme s vybranou přílohou.