Kakaové sádlovky recept
Kakaové sádlovky patří k méně známým vánočním cukrovím. A je to škoda, neboť jde o dřív velmi oblíbené vánoční cukroví, které pekly už naše babičky. Kakaové sádlovky by se měly dělat alespoň týden dopředu, aby těsto krásně absorbovalo veškerou marmeládu a bylo potom nádherně vláčné. Recept na kakaové sádlovky, který zvládne i domácí pekař-cukrář začátečník najdete právě zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g sádla
- 280 g polohrubé mouky
- 180 g práškového cukru
- 2 lžíce kakaa
- plus marmeláda nebo čokoláda na zdobení
Způsob přípravy
Všechny ingredience smícháme dohromady a tvarujeme kuličky, do kterých uděláme důlek.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 až 12 minut.
Po upečení zdobime marmeládou nebo čokoládou.