Jazyk vařený vepřový recept
Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne tlakový hrnec pískat, vaříme ještě 15 min. Odkryjeme uvařené jazyky. Vyjmeme a na prkénku sloupneme povrchovou slupku. Lze horké, což jde krásně. Větší a starší jazyky rychle zchladíme na povrchu. Očištěné jazyky můžeme nakrájet na kousky nebo nechat vcelku. Dle ...
Podobné recepty jako Jazyk vařený vepřový
Smažený vepřový jazyk recept
Postup přípravy. Jazyky omyjeme a vhodíme do vařící vody společně s očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme pomalým varem cca 1,5-2 hodiny. Musí být měkké, ale ne rozvařené. Poté jazyky ihned přendáme do studené vody a po vychladnutí je oloupeme. Vývar použijeme na polévku.
Podobné recepty jako Smažený vepřový jazyk
Pečený vepřový jazyk recept
Kůže jazyka je tužší, ale po 1,5 - 2h pečení, podle velikosti, je snadno konzumovatelná i pro nás s totální náhradou chrupu. Naložení je nutnost, min. 12h, lépe 24h. Přeji dobrou chuť.
Podobné recepty jako Pečený vepřový jazyk
Uzený jazyk s křenovou kaší
Uzený jazyk s křenovou kaší. Vybraní jazýčci si pochutnávají na jazyku. Má jemné libové maso, které uzením získá kouřovou chuť a dlouhým vařením změkne. Skvěle se k němu hodí křenová bramborová kaše, jejíž štiplavost můžete upravovat množstvím křenu a smetany.
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou kaší
Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Na oleji zpěníme mouku a rozmícháme s bujónem na hladkou jíšku, dochutíme solí, pepřem, polévkovým kořením, zjemníme máslem a přidáme nastrouhaný křen. Jazyky nakrájíme na plátky a zalijeme omáčkou. Podáváme s vařeným bramborem.
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou omáčkou
Vepřový jazyk na česneku
1. ks česnek. sůl. pepř mletý. olej. 2. ks bageta. Postup přípravy receptu. 1. Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme jazyky na chvíli do studené vody (aby se daly lehce sloupnout).
Podobné recepty jako Vepřový jazyk na česneku
Uzený jazyk v rosolu recept
5 vařených uzených vepřových jazyků. asi 1 L rosolu. Postup přípravy. Uvařené uzené jazyky jsme zbavili tvrdé slupky a najemno nakrájeli. Maso jsme rozložili do formy (tvořítka) a postupně zalévali rosolem. Když byla forma plná,vložili jsme ji do lednice. Jednotlivé plátky jsme odkrajovali ostrým nožem. Poznámka autorky receptu.
Podobné recepty jako Uzený jazyk v rosolu
Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou recept
Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili. Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a zredukujte. Zahustěte škrobem. Podávejte studené se salátem nebo teplé s jasmínovou nebo basmati rýží a omáčkou.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou
Vepřový jazyk v pikantní omáčce recept
2 vepřové jazyky. 1 menší mladá cuketa. 5 1/2 sušených rajčat v oleji. 3 lžíce oleje z rajčat. 1/2 větší cibule nebo 1 malá. 150 ml červeného vína Merlot. oříšek povoleného másla. lžíce hladké mouky. sůl. mletý pepř na dochucení. Na vývar k jazykům budeme potřebovat: kousek mrkve. kousek celeru. bobkový list. pár kuliček pepře.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk v pikantní omáčce
Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Postup přípravy. Jazyk vložte do kastrolu a zalijte asi 2 litry vody. Řádně osolte, přidejte nové koření, pepř a hvězdičku badyánu. S masem dejte vařit také na velké kusy nakrájenou mrkev, petržel, cibuli a řapíkatý celer. Stejně jako běžný vývar přiveďte vše k varu, pak stáhněte plamen na na minimum a vařte doměkka.
Podobné recepty jako Vařený hovězí jazyk s bramborami a ajvarem
Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
1. 12. 2014 23:56. Anna Kocikova. Přidat fotku. Suroviny. Porce: 2-3. 2 vepřové jazyky. 3 velké snítky rozmarýnu i s dřevnatým stonkem. 1 lžička soli. 300 ml vody. Dále budeme potřebovat: 50 ml vody + vývar z jazyků. 1 kostku kvalitního zeleninového bujónu. 1 velkou mrkev. 1 silnější plátek celeru. 1 menší petržel. 2 stroužky česneku. 1 cibuli. sůl
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený recept ...
Poloměkké jazyky vložíme do studené vody, sloupneme kůži a nakrájíme na šikmé dva a půl cm silné plátky a položíme je do připravené směsi v zapékací míse. Přikryté vložíme do předehřáté trouby a na poloviční výkon pečeme 20 minut.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený ...
Zavařený uzený jazyk recept
Kůže nakrájíme asi na 5x5 cm, dáme na dno sklenic zhruba do výšky 5 cm, přidáme na asi 5 cm špalíčky nakrájené jazyky, přidáme trochu vody, aby byly kůže do půlky ponořené. Zavřeme a sterilujeme v troubě asi hodinu na 120°C. Okořeněné a osolené je to už v tom balíku tak akorát.
Podobné recepty jako Zavařený uzený jazyk
Vepřový jazyk v omáčce z marinády recept
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut. Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez solamylu. Měkké jazyky vytáhneme a vložíme do studené vody. Po chvíli je oloupeme. Nakrájíme z té hrubší strany na plátky a dáme do marinády. Necháme 30 minut uležet.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk v omáčce z marinády
Vepřový jazyk na kari a rajčatech recept
V hrnci zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sloupnutá a na větší kousky pokrájená rajčata, kávovou lžičku kari koření, necháme chvilku provonět, přilijeme 2 dl vývaru z jazyků, kostku zeleninového bujónu a 10 minut podusíme.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk na kari a rajčatech
Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku recept
Nakrájený jazyk obalíme v mouce, namočíme v sýrovém těstíčku a zprudka smažíme v provoněném oleji od česneku a cibule. Na talíři ozdobíme orestovaným česnekem, cibulí a podáváme s bramborovým salátem. Standardní varianta: trojobal-mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka. Uvařeno. Přidat do oblíbených (28×) Přidat poznámku.
Podobné recepty jako Smažený vepřový jazyk v sýrovém těstíčku
Řízky z uzeného hovězího jazyka recept
Postup přípravy. Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší.
Podobné recepty jako Řízky z uzeného hovězího jazyka
Jazyk vařený vepřový stránka 2
1. Na jeden vepřový jazyk: Pro dohotovení polévky: Šťouchané brambory: Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Omyté jazyky dáme do tlakového hrnce s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku.
Podobné recepty jako Jazyk vařený vepřový stránka 2
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku. Uzený bok se výborně hodí do studené kuchyně, protože ho můžete jíst rovnou na chlebu nebo jako součást obložených talířů. Teplý se zase podává jako příloha k luštěninám. Uzený bůček využijete také do nádivek nebo pod vajíčka. 5,0 (1×)
Podobné recepty jako Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Vepřový jazyk v křenovém aspiku recept
Vaříme do měkka. Uvařené jazyky dáme ihned zchladit do studené vody a vývar necháme vychladnout. Jazyky oloupeme a nakrájíme na kostky. Ze studeného vývaru sebereme tuk. Aspik uděláme podle návodu, jen místo vody ze zeleniny použijeme vývar. Ohřejeme ho a necháme ohřát. Vsypeme želatinu a necháme rozpustit - nesmí se vařit.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk v křenovém aspiku
Plněný uzený jazyk recept
Postup přípravy. Uzený jazyk uvařit, stáhnout a nakrájet na plátky. NÁPLŇ: vše promíchat na kaši, potřít plátek uz. jazyka, popř. dát ještě plátek sýra, a přilepit další plátek uz. jazyka. Pokračovat až do vyčerpání surovin. Zabalit do alobalu a nechat minimálně 4 hod. v chladu ztuhnout, pak krájet šikmo ...
Podobné recepty jako Plněný uzený jazyk
Řízky z uzeného hovězího jazyka stránka 2
Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší. Uvařený jazyk prudce zchladíme studenou vodou - půjde lépe oloupat, a necháme vystydnout.
Podobné recepty jako Řízky z uzeného hovězího jazyka stránka 2
Uzený podbradek (lalok) recept
Postup přípravy. Maso pokrájíme na přibližně stejně veliké kusy a uvaříme v hodně osolené vodě s pepřem, cibulí a česnekem. Maso je třeba uvařit téměř doměkka, nerozvařit. Každý kus masa pak obalíme v mleté pálivé paprice a vmasírujeme ji do něj (vhodné dělat třeba v tenkých gumových rukavicích ...
Podobné recepty jako Uzený podbradek (lalok)