Litý koláč z černých jeřabin recept
Postup přípravy. Všechny ingredience na těsto vložíme do mísy a metlou dobře prošleháme dohladka. Pekáč vysteleme pečícím papírem, na něj nalijeme těsto, na které navršíme jeřabiny, které jsme předem prosypali cukrem.
Podobné recepty jako Litý koláč z černých jeřabin
Džem z jeřabin recept
Postup přípravy. Opláchnuté a okapané jeřabiny vložíme do pekáče, promícháme s cukrem, vložíme do předehřáté trouby (180-200°C) a pečeme asi hodinu, občas promícháme. Před koncem pečení džem lehce poprášíme skořicí.
Podobné recepty jako Džem z jeřabin
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek recept
Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme (třeba dnem zavař. sklenice). Přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme kyselinu citronovou, opět povaříme. Když se rozpustí, stáhneme z ohně, přilijeme rum, promícháme.
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek
Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie recept TopRecepty ...
Černé jeřabiny otrháme ze stopek, nekvalitní plody vyhodíme, ostatní propláchneme teplou vodou a necháme okapat. Jeřabiny nasypeme do kastrolu, podlijeme vínem a vaříme asi půl hodiny. Pak plody trochu podrtíme, přidáme koření a cukr a povaříme do zhoustnutí. Ke konci varu přidáme Sorban proti plísn
Podobné recepty jako Zdravotní marmeláda z černého jeřábu aronie TopRecepty ...
Griotka z černé jeřabiny recept
Suroviny: jeřabiny černé, voda, citron, koření hřebíček, skořice celá, badyán, rum, vodka. Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření.Přivedeme k varu a vaříme 20 minut.Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 min.Do vychladlé….
Podobné recepty jako Griotka z černé jeřabiny
Jeřabinový kompot recept
Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem a kořením. Sklenice sterilujeme 20 minut při 80°C. TIP Zavařování v horkovzdušné troubě - snadný návod.
Podobné recepty jako Jeřabinový kompot
Likér z černých jeřabin recept
14. 9. 2015 13:14. Z jerabin se dělá výborný pečený čaj.jerabiny se rozloží na plech zalijou medem zasypou cukrem,skořici a zaleju rumem,vše dle oka a chute.péču zhruba 15 minut.nalozim do sklenic a je hotovo.když tak doleju sklenice horkou vodou.jerabiny maji nejvíc vitaminu c. Odpovědět. AniCiz.
Podobné recepty jako Likér z černých jeřabin
Černá zabijačková polévka Prdelačka z jelítka ...
Postup přípravy. Dáme vařit kroupy do mírně slané vody (můžeme je i den předem namočit). Na sádle usmažíme cibulku dorůžova, přidáme trochu vody a do ní rozředíme (rozkvedláme) vymačkaná krvavá jelítka. Přidáme vepřový vývar, uvařené kroupy a krátce povaříme. Do hotové polévky přidáme utřený česnek
Podobné recepty jako Černá zabijačková polévka Prdelačka z jelítka ...
Černé duše recept
Suroviny. Porce: 4 plechy :) 250 g hladké mouky. 100 - 150 g medu (nebo práškového cukru) 50 g změklého másla. 125 g strouhané tmavé čokolády (například na vaření) 3 vejce. mletý hřebíček - špetičku. citronová kůra.
Podobné recepty jako Černé duše
Jeřabinová zavařenina recept
Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě. Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek propasírujeme dohladka. Propasírovanou šťávu smícháme s rozvařenými jeřabinami, přisypeme cukr a mletou skořici.
Podobné recepty jako Jeřabinová zavařenina
Griotka z černých jeřabin
Postup přípravy receptu. 1. Jeřabiny přelejeme litrem vařící vody a necháme 4-5 dnů v chladu, pak lehce promačkáme a přecedíme. Přidáme 400 g cukru a povaříme. Necháme vychladnout, zalijeme rumem a mandlovou trestí.
Podobné recepty jako Griotka z černých jeřabin
Marmeláda z černého jeřábu
Jeřabiny pořádně očistíme zalijeme 1litrem vody a dáme pod pokličku vařit do rozvaření. V polovině vaření přidáme oloupaná nastrouhaná jablka. Pomalu vaříme do vyvaření vody. Přidáme cukr, necháme přejít varem a chvilku podusíme a pořádně promícháme s ovocem.
Podobné recepty jako Marmeláda z černého jeřábu
Koláčky z pekárny recept
Do pekárny dáme žloutky,olej,cukr,nalejem vykynutý kvásek a nakonec mouku a zapneme pekárnu na přípravu těsta. Potom vyválíme placku,vykrájíme kolečka,dáme na vrch náplň,já měla jablečný povidla, pomažeme okraje rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme při 180° asi 15 - 20 minut - do zrůžověn
Podobné recepty jako Koláčky z pekárny
Likér z aronie recept
Likér z aronie. Černý jeřáb neboli aronie je napěchovaný celou řadou vitamínu a působí blahodárně na celou řadu neduhů. Tento likér je velmi snadný a díky alkoholu i dlouho vydrží. Ačkoliv louhování likéru trvá dva měsíce, na výbornou chuť se vyplatí počkat. 4,6 (4×) JanaDorazinova. 7 názorů.
Podobné recepty jako Likér z aronie
Jeřabina sterilovaná
Jelikož jsou jeřabiny hodně trpké a každému to nemusí vyhovovat, uděláme si na ně nálev z 800-1500 gramů na jeden litr vody. Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé. Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj s
Podobné recepty jako Jeřabina sterilovaná
Chutný čaj z černé jeřabiny
Dáme si vařit vodu. Připravíme si hrnek na čaj. Nandáme kuličky z černé jeřabiny. Osladíme a dáme koření (hřebíček). Přilijeme uvařenou vodu. Odložíme na pár minut stranou. (cca 5 minut). Pak si vezmeme paličku a kuličky trochu rozmělníme. Lžící zamícháme. Necháme odležet dalších pár minut. (cca 5 .
Podobné recepty jako Chutný čaj z černé jeřabiny
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek fotografie ...
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek - fotografie 8 - TopRecepty.cz. Zpět na recept.
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek fotografie ...
Houbový quiche skvělý slaný koláč recept
Postup přípravy. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v lednici alespoň hodinu odležet. Na oleji osmažíme lehce cibulku na kostičky, přidáme houby a zeleninu, podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout, vmícháme šlehačku s rozmíchanými vejci, nastrouhaný sýr, dochutíme. Těsto vyjmeme z led
Podobné recepty jako Houbový quiche skvělý slaný koláč
Černé kluski recept
Voda by měla lehce vřít, vkládáme kluski, lehce vařechou promícháme, aby se nepřichytily na dno. Vaříme cca 5 minut. Dobré je po uvaření je nechat ještě na pár minut ve vodě odpočinout. Ale nesmí už vřít. Čím dáme větší podíl syrových brambor, tím máme kluski tmavší, ale opatrně, aby nebyly tvrdé.
Podobné recepty jako Černé kluski
Jogurtové řezy s ovocem recept
Rozšleháme jogurt s cukrem, vanilkovým cukrem, rumem a mlékem se želatinou. Nakonec jemně vmícháme 2 ušlehané smetany. Jak hmota začíná mírně tuhnout, tak přidáme jahody a rozetřeme na plát upečeného těsta. Necháme pořádně ztuhnout, krájíme řezy a zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou. Toto množství
Podobné recepty jako Jogurtové řezy s ovocem
Bezinkový likér
uvařila jsem sirup - litr bezinek bez stopek, litr vody, povařit 5 min. Vypnout, přidat 10 hřebíčků, kousek skořice vcelku, půlka citrónu i s kůrou - umýt nakrájet, 2 badyány. Nechat vychladnout, prolisovat přes plátýnko, přidat kilo cukru, znovu povařit 5 min. Naplnit do skleněných lahví.
Podobné recepty jako Bezinkový likér
Recepty Jídlo.cz
Chladnější večery nás ponoukají k tomu, uvařit si dobrý, teplý čaj. Zkuste si uvařit čaj z černé jeřabiny....
Podobné recepty jako Recepty Jídlo.cz
Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek fotografie ...
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek - fotografie 8 - TopRecepty.cz. Zpět na recept.
Podobné recepty jako Černé jeřabiny aronie na způsob brusinek fotografie ...