Štěpánská hovězí pečeně recept
Štěpánská hovězí pečeně je tradiční vánoční pokrm, podávaný na druhý svátek vánoční, kdy má svátek Štěpán. Hovězí maso je špikované slaninou a plněné vejcem natvrdo, pak dušené na cibuli. Jako příloha se nejčastěji nabízí knedlík. 5,0 (25×) spagetka 36 názorů 180 min 21. 2. 2009 16:08 +5 dalších fot
Podobné recepty jako Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně
Tahle štěpánská hovězí pečeně je trochu netradiční,místo knedlíků je naservírovaná s kaší a lehce vylepšenou omáčkou. Třeba se vám bude recept hodit na vaši vánoční tabuli, k Vánocům totiž určitě patří. :) 4 porce 120 minut česká Suroviny hovězí maso (klasicky se dělá ze zadního) 1 kg
Podobné recepty jako Štěpánská hovězí pečeně
Dušené španělské hovězí-Ropa vieja recept
Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm. Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky. Přidáme zbylý olej na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky,opékáme 5 minut a pak dáme zpátky maso, kmín,koriandr, ocet
Podobné recepty jako Dušené španělské hovězí-Ropa vieja
Hovězí pečeně po italsku. recept
1 plechovka rajčat (830 g) 1/2 kg salátových brambor (bělomasých, důkladně omytých, slupka, pokud je tenká, může zůstat) 1 velká cibule na osminky nakrájená. 1,25 kg hovězí krkovice (tuk odkrájený a rozkrojená na 2 špalíky) 4 stroužky česneku. sůl, pepř.
Podobné recepty jako Hovězí pečeně po italsku.
Španělský ptáček recept
1. 2012 21:16 +13 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 4 porce 500 g zadního hovězího masa 4 špalíčky slaniny (asi 1x1x10 cm) 40 g pražského salámu rozkrojeného na stejné podlouhlé díly 4 malé kyselé okurky (nebo rozkrájené větší) 1 vejce vařené natvrdo 1 lžíce hořčice 1 velká cibule 60 g sádla 50 g
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo
Snižte teplotu na střední, rozehřejte zbylý olej a opékejte cibuli, česnek a mrkev zhruba 5 minut. Přilijte víno, nechte odpařit alkohol a po 5 minutách přisypte zbylé suroviny kromě petržele. Promíchejte, přiklopte a vařte 9 hodin na nízkém stupni, až se oháňka začne oddělovat od kosti.
Podobné recepty jako Španělská dušená hovězí oháňka s klobáskou chorizo
Cikánská hovězí pečeně recept
Suroviny: hovězí zadní, slanina, sůl, pepř mletý, cibule, olej, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, paprika, rajče. Hovězí maso řádně prošpikované výbornou slaninou jsou základem tradiční pečeně. O dochucení se v tomto receptu skvěle postarají čerstvé papriky a….
Podobné recepty jako Cikánská hovězí pečeně
Hovězí španělské ptáčky 1 recept
Suroviny: maso hovězí, , okurky sterilované, slanina, hořčice plnotučná, pepř, sádlo, cibule. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně….
Podobné recepty jako Hovězí španělské ptáčky 1
Znojemská hovězí pečeně
hovězí plec 1 kg; slanina 80 g; nakládané okurky 140 g; cibule 2 ks; sádlo 100 g; plnotučná hořčice 2 lžíce; lák z okurek 200 ml; hovězí vývar 1 l; hladká mouka 2–3 lžíce; sůl; pepř
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Španělské ptáčky trochu jinak
1. Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme "ptá
Podobné recepty jako Španělské ptáčky trochu jinak
Španělské ptáčky z vepřového
1 Větší plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek masa položíme plátek špeku, půlku oloupaného vejce, okurku a půlku (čtvrtku-dle velikosti) špekáčku nebo jinou měkkou uzeninu. Náplň pak v plátku masa dobře a pevně zabalíme, zpevníme provázkem. RADA: VIDEO, jak sprá
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky recept
Suroviny: roštěná hovězí, hořčice plnotučná, špek, párky, vejce, okurky sterilované, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mouka hladká. Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý….
Podobné recepty jako Španělské ptáčky
Španělská česneková polévka recept
Postup přípravy. Plátky bagety nakrájíme na kostičky a na sucho je opečeme na pánvi nebo v rozehřáté troubě. Rajčata omyjeme a na oblé straně nařízneme do křížku. Přelijeme je v misce vroucí vodou, necháme 5 minut stát a potom z nich slupky nožíkem sloupneme. Dužinu nakrájíme na kousky.
Podobné recepty jako Španělská česneková polévka
Patatas Bravas – španělské pečené brambory s uzenou ...
13x. Patatas Bravas patří mezi nejoblíbenější španělské tapas, které si můžete objednat téměř v každé restauraci nebo tapas baru. Dokřupava opečené brambůrky a k nim ochucená majonéza – vynikající chuťovka k dobrému vínu. 4 porce. 60 minut.
Podobné recepty jako Patatas Bravas – španělské pečené brambory s uzenou ...
Španělské tapas recept
Suroviny: olivy černé, kapary, ančovičky v oleji, česnek, šťáva citronová, kůra citronová, bazalka čerstvá, olej olivový, pepř mletý, ančovičky v oleji, sýr tvrdý, meloun galia, šunka sušená, maso mleté, sůl, pepř, česnek, pažitka, kečup ostrý, bazalka čerstvá, rozmarýn, tymián, koření oregáno. Post
Podobné recepty jako Španělské tapas
Španělský ptáček
hovězí kýta 4 plátky (po 150 g) vejce (natvrdo) 1 ks; nakládané okurky 2 ks; hořčice 4 lžíce; cibule 1 ks; špek 20-40 g
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou
Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou Zdroj: Svatava Vašková. 4x. Pomalé pečení dokáže s masem divy! Pokud mu dopřejete dlouhý pobyt v troubě s nižší teplotou, bude neuvěřitelně měkké a šťavnaté. Hovězí žebra skvěle doplní výtečná BBQ omáčka s kouřovou příchutí, kterou zvládnete bez ...
Podobné recepty jako Pomalu pečená hovězí žebra s domácí BBQ omáčkou
Pomalu pečená hovězí žebírka
Do výpeku přidejte jemný kečup, tmavé pivo, worcester, vinný ocet, med a hořčici. Ingredience spolu svařte, až dostanete krásně hustou omáčku o konzistenci sirupu. Omáčkou poté důkladně potřete žebírka, přidejte snítku rozmarýnu a vraťte do trouby o stejné teplotě, tentokrát již odkryté, na dobu 20
Podobné recepty jako Pomalu pečená hovězí žebírka
Španělské ptáčky z vepřového recept
Španělský ptáček je u nás velmi známý, a dá se říct, i oblíbený pokrm na nedělní oběd. Plátky jemné kýty proložené vajíčkem, slaninou, okurkou a cibulí, společně dochuceno hořčicí. Servírovat můžete s rýží nebo knedlíkem. 4,9 (20×) anubis. 14 názorů.
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z vepřového
Pikantní kuře ve španělském stylu s chorizem a olivami ...
Vyndejte ho a dejte stranou. Do pánve dejte cibuli, česnek a chorizo a smažte asi 5 minut, až cibule zesklovatí. Přípečky odvařte sherry octem a dobře je odškrabejte ode dna pánve. Přidejte papriku, rajčata, rozmarýn, olivy a vývar, promíchejte, povařte asi 5 minut, aby směs zhoustla, a pak do ní vl
Podobné recepty jako Pikantní kuře ve španělském stylu s chorizem a olivami ...
Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska recept
Suroviny: stehno kuřecí, rýže, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, hrášek, citron, šafrán, bujon kuřecí, pepř, olej, sůl. Kuřecí maso si vykostíme, nakrájíme na menší kousky, cibulku si nakrájíme nadrobno a obojí zprudka opečeme na oleji v pánvi. Až je maso osmažené….
Podobné recepty jako Paella, jak jsem si jí přivezla ze Španělska
Migas jídlo chudých Španělů recept
Postup přípravy. Nejprve krajíce chleba opečeme na pánvi do křupava. Topinky necháme odsát tuk na ubrousku a můžeme i potřít česnekem. Pak na téže pánvi orestujeme slaninu a cibuli na proužky, přidáme pokrájený česnek, pórek a na menší kousky pokrájené papriky.
Podobné recepty jako Migas jídlo chudých Španělů
Bramborová tortilla (Španělsko) recept
Suroviny: brambory, cibule, olej olivový, pepř mletý, vejce, sůl. Pokud máme nové brambory s tenkou slupkou, nemusíme loupat a nakrájíme je na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Ve větší….
Podobné recepty jako Bramborová tortilla (Španělsko)