recepty

Játrové knedlíčky


Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí.....
(celý recept)

Játrové knedlíčky jsou oblíbenou zavářkou do masových vývarů. Játra použijte jakákoliv, kuřecí, vepřová, hovězí......

Ingredience receptu

  • 50 g jater
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce krupice
  • 1 vejce
  • mletý černý pepř
  • sušená majoránka
  • mořská sůl
  • 2 lžičky vepřového sádla
  • polohrubá mouka - podle potřeby

Způsob přípravy

Játra odblaníme a na prkénku je naškrábeme nožem. Do misky vlijeme rozpuštěné sádlo, vejce, utřený česnek a přidáme naškrábaná játra. Vše dobře promícháme a pak postupně přidáváme krupici tak, aby vznikla tužší směs.Pokud je směs pořád řídká, můžeme přidat trochu polohrubé mouky.

Játrovou směs okořeníme pepřem, majoránkou a solí podle chuti. Lžící odkrajujeme malé kousky a vytvarujeme mokrýma rukama kuličky. Ty pak vhazujeme do vroucí polévky a vaříme 10 až 15 minut, podle velikosti. Jeden knedlíček rozkrojíme a pokud je uvnitř ještě syrový, ještě chvilku je povaříme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Játrové knedlíčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu játrové knedlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Játrové knedlíčky

Naši partneři