Svatomartinská husa
Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne....
Pečená husa
Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než...
Staročeská husa s červeným zelím
Staročeská husa s červeným zelím s mandlemi a jablky je jedním z výborných vyzkoušených receptů na husu. Můžeme ji podáva...
Husička v pomalém hrnci recept
Husa (my měli 3 kilovou) sůl kmín trocha vody (na podlití) Recept si zatím oblíbilo 7 kucha řů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Husu omyjeme a protože se mě nevešla celá do mého PH, tak jsem odřízla stehna a spodní díl zad - ten jsem použila na polévku. Prsa a stehna jsem pořádně nasolil
Podobné recepty jako Husička v pomalém hrnci
Husí prsa trpělivého kuchaře recept
Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě při teplotě 90°C cca 3 hodiny. Po celou dobu nekontrolujeme a nenakukujeme-byť je to velmi těžké vzhledem k linoucí se vůni po kuchyni. Po 3 hodinách pekáč vyděláme, prsa přelijeme vypečeným sádlem, které v pekáči necháme, znovu zakryjeme, vrátíme do trouby a při s
Podobné recepty jako Husí prsa trpělivého kuchaře
Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím
Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím ... Troubu předehřejte na 90 °C. Skelet s křídly osolte a poprašte moukou. Dejte zvlášť do hlubšího pekáče a přiklopte. Ostatní části husy osolte, posypejte kmínem a vmasírujte do kůže. Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte. Spolu s nimi dejte n
Podobné recepty jako Pomalu pečená svatomartinská husa se zelím
Husa pečená na kmínu recept
To je takový problém napsat, že husa se musí péci dlouho a na menší teplotu? Tzn. minimálně 3h při teplotě cca 150°C, u větších déle, při zvolení menší teploty také déle. Husa se nechá péci třeba i 12h na 90°C. Ale to bysme u zdejších poloreceptů chěli asi moc.
Podobné recepty jako Husa pečená na kmínu
Voňavá jablečná povidla
Voňavá jablečná povidla - recept: Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se
Podobné recepty jako Voňavá jablečná povidla
Domácí tlačenka
Teplotu snížíme na 90 °C a vaříme 2-2 1/2 hodiny. 3 Uvařenou tlačenku vložíme do studené vody, opláchneme, položíme na vál, téměř vychladlé obrátíme, zatížíme prkénkem a necháme zcela vychladnout.
Podobné recepty jako Domácí tlačenka
Jablečný sirup
Jablečný sirup - recept: Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl "varnou
Podobné recepty jako Jablečný sirup
Borůvky ve vlastní šťávě
Borůvky ve vlastní šťávě - recept: Čisté, okapané borůvky nasypeme do sklenic, prosypeme malým množstvím cukru, zavíčkujeme a sterilujeme 40 minut při 90 °C.
Podobné recepty jako Borůvky ve vlastní šťávě
Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu ...
Tak zdá se, že jsem jediná, kdo recept vyzkoušel. Mě to moc nenadchlo..po 2 hod. pečení to pořád bylo napůl syrové, nakonec jsem pekla celkově 4 hodiny. Je to dobré, ale nejlepší kachna to není. Nejlepší pro nás je pečená na 90°C 4-5 hod. vcelku. Tu zatím nepřekonalo nic. Snad se jiným zadaří líp. O
Podobné recepty jako Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu ...
Maso přes noc
Maso jsem hodila na plno zeleniny do rimskeho hrnce cca v 11. hod. vecer, nastavila na 90°C. Vydrzela jsem to, neodklopila poklicku nic, a sla vpohode spat. Rano zvedava v 10. 00 jsem odklopila poklicku, a jake zdeseni! maso bylo tvrde jak podrazka, zelenina takztez! Tak jsem zvysila teplotu na 120°
Podobné recepty jako Maso přes noc
Marinované zelí
Marinované zelí - recept: Zelí a cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami. Necháme odležet 24 hodin za občasného promíchání a plníme do sklenic. Zavařujeme na 90 °C 40
Podobné recepty jako Marinované zelí
Cukety ve sladkokyselém nálevu
Cukety ve sladkokyselém nálevu - recept: Omyté, mladé cukety nakrájíme na kostky nebo na špalíčky a narovnáme do čistých lahví. Do každé láhve přidáme snítku kopru, jedno kolečko mrkve, jeden
Podobné recepty jako Cukety ve sladkokyselém nálevu
Houbový salát zavařený
Houby nakrájíme, tři minuty svaříme ve vodě, nasypeme do mísy. Přidáme papriku - cca poloviční množství hub - nakrájenou na proužky, dále cibuli nakrájenou na proužky, cca čtvrtinové množství hub. Promícháme, nasypeme do sklenic, zalejeme klasickým Dekem na okurky, steriluji 20 min. na 90 °C.
Podobné recepty jako Houbový salát zavařený
Borůvková marmeláda
Borůvková marmeláda - recept: Připravené a očištěné borůvky dáme do kastrolu a podlijeme malým množstvím vody a přivedeme k bodu varu. Vaříme asi 5 minut. Pak přidáme cukr, na 1 kg
Podobné recepty jako Borůvková marmeláda
Kozí (beraní) rohy sterilované
Sterilujeme 10 minut při 90°C. Pokud zalijeme vroucím lákem a sklenice ihned uzavřeme a otočíme na 5 minut dnem vzhůru, sterilovat nemusíme a po 10-14 dnech můžeme ochutnávat. Sklenice neplníme až po okraj, ale asi tak dva a půl centimetru pod něj, ale nálev nalijeme až k hrdlu, protože po zavaření
Podobné recepty jako Kozí (beraní) rohy sterilované
Zavařené jídlo na dovolenou
Zavařené jídlo na dovolenou - recept: Jídlo na dovolenou uvařte obvyklým způsobem, dejte do zavařovacích sklenic a sterilujte 2 hodiny na 100 °C. I přes dvouhodinové vaření jídlo již dále
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Feferonová pasta
Feferonová pasta - recept: Omyté a ostopkované feferonky dusíme s trochou vody asi 5 minut, aby změkly. Rozmixujeme, přidáme kečup, sůl, ocet, prolisovaný česnek a za stálého
Podobné recepty jako Feferonová pasta
Pomalu pečená kachna I.
Pak ji posypte kmínem, vložte do pekáčku, mírně podlijte vodou, přiklopte a pečte 7 hodin při 90 °C. 3. 2. Zvyšte teplotu 4. Po sedmi hodinách bude vaše kachna vypadat, jako kdybyste ji jen lehce povařili, kůže bude mít žlutou barvu a maso ještě nebude úplně měkké (vidlicí nepropichujte). Zvyšte tep
Podobné recepty jako Pomalu pečená kachna I.
Glazovaný vepřový bok
Naložený bůček dejte i s marinádou do trouby vyhřáté na 90 °C a pomalu pečte asi 8 hodin. Ideální je nechat maso péct přes noc. RADA: 5 masových rolád podle časopisu F.O.O.D. 3. Upečený měkký bůček vyndejte z pekáče, položte na plech, druhý plech položte na maso, zatěžkejte a nechte vychladnout. Šťá
Podobné recepty jako Glazovaný vepřový bok
Dvanáctihodinová kachna recept
Podlijeme mlékem, přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C - dáme do vyhřáté trouby! Poté zvýšíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 5 hodin - poslední hodinu teplotu zvýšit a kachnu potíráme vypečeným tukem s medem. Poznámka. Recept je z Albert magazínu a přes jeho časovou náročnost jsme ho dělali již ně
Podobné recepty jako Dvanáctihodinová kachna
Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie) - recept: Na oleji dusíme postupně od nejtvdší zeleniny (ne moc do měkka, ať z toho není kaše), nakonec přidáme konzervy a dochutíme. Plníme do sklenic a
Podobné recepty jako Český Uncle Bens s cuketou II. (Asie)
Dvanáctihodinová kachna recept
Kachnu dáme do pekáče, mírně podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme 6 hodin v troubě předehřáté na 90 °C. Potom teplotu zvýšíme na 120 °C a pečeme dalších 6 hodin. Hodinu před koncem pečení kachnu odkryjeme, potřeme medem a do konce pečení ji podle potřeby potíráme.
Podobné recepty jako Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna recept
Sice dlouhá doba pečení, ale zato vynikající skvělá dobrota na každou příležitost. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dvanáctihodinová kachna
Višňový kompot
Višňový kompot - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Višňový kompot
Sladkokyselé houbičky
Sladkokyselé houbičky - recept: Očistíme houby, větší kousky nakrájíme na plátky, menší pouze rozpůlíme. Připravené houby dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a vaříme asi 10
Podobné recepty jako Sladkokyselé houbičky
Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“ recept
Pak kachnu na povrchu potřu mlékem osolím, okmínuji a vložím do pekáče prsy dospod. Podliji 1dcl vody, přikryji a v troubě peču 4 hod. na cca 90°C. Poté kachnu odkryji a dopeču na 180°C do křupavé kůrčičky. Přelévám výpekem případně vlažnou vodou a obracím.
Podobné recepty jako Vánoční kachna hajného ze „Šlajfu“
Domáca šunka
Domáca šunka - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Domáca šunka