Bratislavské ořechové rohlíčky
Rohlíky z kynutého těsta patří k našemu pekařskému repertoáru stejně jako k francouzskému croissanty. Varianta připisovaná slovenskému hlavnímu městu je svátečně plná senzační oříškové nádivky – mistrovský kousek, s nímž bychom opět rádi vytvořili federaci.
Podobné recepty jako Bratislavské ořechové rohlíčky
Lilky à la pizza
Pokud se snažíte omezit mouku ve svém jídelníčku nebo prostě chcete jen zkusit něco nového, určitě zkuste tento báječný pokrm podle blogerky Cukrfree. Pečením získá lilek výtečnou strukturu a s obložením ve stylu
Podobné recepty jako Lilky à la pizza
Tři druhy sůloví aneb slané cukroví
Díl těsta rozválejte na 3 milimetry silný plát a vykrajujte z něj kolečka. Polovinu z nich nechte „plnou“, do ostatních vykrojte střed, jako když se peče linecké cukroví. Spodní kolečka potřete rozšlehaným vejcem a položte na ně po kolečku salámu s o něco menším průměrem.
Podobné recepty jako Tři druhy sůloví aneb slané cukroví
Tříbarevný čokoládový dort
Díl na spodní příčce trouby bude možná potřebovat 5 minut navíc, protože se neupekl stejně rychle jako ty na horní, záleží na typu trouby. Vyjměte z trouby a nechte ve formách stydnout asi 5 minut, potom korpusy vyndejte a dejte stranou úplně vychladnout.
Podobné recepty jako Tříbarevný čokoládový dort