Jablečný štrúdl z domácího těsta recept
Totéž uděláme s druhým plátem těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 35–45 minut podle potřeby. V průběhu pečení i po vytažení z trouby závin potíráme rozpuštěným máslem. Před krájením necháme moučník alespoň 30 minut odpočinout a poté ho pocukrujeme. TIP Nejlepší jablečné záviny a štrúdly
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl z domácího těsta
Sváteční jablečný štrúdl recept
Ke konci pečení v kastrůlku rozpustím asi dvě lžíce másla, které smíchám s rumem, který zbyl z rozinek. Štrúdl je hotový v okamžiku, kdy jeho povrch získá zlatohnědou barvu a těsto je při dotyku pevné. Štrúdl hned po vytažení z trouby potírám rozpuštěným máslem s rumem. Po vychladnutí posypu moučkov
Podobné recepty jako Sváteční jablečný štrúdl
Jablečný štrůdl
Z pomazánkového másla a hladké mouky vytvoříme vláčné těsto, které rozdělíme na 2 díly. Z každého vyválíme plát, posypeme strouhanými jablky, cukrem, skořicí a rozinkami a zavineme. Dáme na plech, potřeme žloutkem a upečeme. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Jablečný štrúdl z listového t
Podobné recepty jako Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl jednoduše a rychle s čokoládou recept ...
Suroviny: těsto listové, jablko, cukr vanilkový, skořice, strouhanka, rozinky, kokos strouhaný, čokoláda hořká, máslo. Rozdělíme těsto na 2 nebo 3 díly (podle velikosti plechu). 1. varianta: rozválíme, posypeme strouhankou, poklademe strouhanými jablky, posypeme….
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl jednoduše a rychle s čokoládou ...
Klasický jablečný štrúdl recept
Suroviny: těsto listové, cukr krupice, jablko, skořice, rozinky, strouhanka, vejce, cukr moučkový. Těsto rozdělíme na 4 stejně velké kousky.Na vále rozválíme jednu část těsta na placku tak dlouhou, aby se vešla na šířku plechu.Na rozválené….
Podobné recepty jako Klasický jablečný štrúdl
Jahodovo-jablkový štrůdl recept
Na vyválené těsto klademe nastrouhané ořechy, na ně připravené jablka a po celé délce nandáme připravené jahody, zasypeme zase ořechy, zabalíme, jak jsme zvyklí a navrchu poplácáme vodou, nebo máslem, upečeme na 180 °C, tak 10-15 minut dokud štrůdl nemá světlou hnědou barvu. Hotový štrůdl pocukrujem
Podobné recepty jako Jahodovo-jablkový štrůdl
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta recept
Suroviny: , jogurt bílý, tuk hera, , sůl, olej, strouhanka, jablko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, ořechy, brusinky. Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového….
Podobné recepty jako Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Jablečný štrůdl z ovesných vloček a jahelné mouky recept ...
150 g jemných ovesných vloček. 100 g jahelné mouky hladké. 400 g bílého jogurtu. trochu soli. 1 polévková lžíce medu (stévie apod.) 1/2 kávové lžičky sody. Náplň: 3 větší jablka nakrájet na malé kousky (strouhané pouští moc šťávy) skořice.
Podobné recepty jako Jablečný štrůdl z ovesných vloček a jahelné mouky ...
Tradiční tažený štrůdl
1 Z hladké mouky, cukru, rozpuštěného másla, špetky soli a teplé vody (tolik, aby se těsto nelepilo, ale bylo krásně vláčné!) zaděláme těsto, které dobře propracujeme. Uděláme 6 bochánků, které necháme na vále těsně vedle sebe, zaděláme kastrolem a druhý s hodně horkou vodou postavíme na něj.
Podobné recepty jako Tradiční tažený štrůdl
Jablečný koláč z máslového těsta recept
Koláčovou formu velikosti 22 cm lehce vymažeme máslem. Těsto, které bude vážit cca 600 g, rozdělíme na 2 části - 400 g a 200 g. Ze 400 g vyválíme kruh, kterým vyložíme koláčovou formu. Přebytečné části odřízneme. Na těsto nalijeme vychlazenou náplň. Urovnáme ji. Z 200 g těsta a zbylých odřezků těsta
Podobné recepty jako Jablečný koláč z máslového těsta
Štrůdlík s jablečnou nutelou
Postup přípravy receptu. 1. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a přidáme pudink. Odstavíme a necháme lehce vychladit. Rozválené těsto potřeme máslem, poklademe náplň a posypeme ořechy. Zavineme a na plechu potřeme más
Podobné recepty jako Štrůdlík s jablečnou nutelou
Štrůdl recept
Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Posypeme jablky asi ve 2 vrstvách tak, aby okraje zůstaly volné, aby se štrůdl dobře balil. Na jablka nasypeme přiměřeně skořice a cukru, já sypu tak, aby byla jablka pokryta.
Podobné recepty jako Štrůdl
Jablečný štrúdl z listového těsta
1 Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou. RADA: Jak využít slupky od jablek? 2 Posypeme skořicí a cukrem. 3 Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem.
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl z listového těsta
Obrácený koláč s jablky recept
Na cukr naskládáme plátky oloupaných a jádřinců zbavených jablek, pokapaných citrónem. Můžeme ještě posypat kořením na štrůdl a mletými ořechy. Jak rychle oloupat jablka Z Hery (nebo másla), vajec a cukru vyšleháme světlou pěnu. Do pěny všleháme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko.
Podobné recepty jako Obrácený koláč s jablky
Křehký jablečný závin recept
Těsto: 300 g hladké mouky 2 žloutky 250 g másla 2 lžíce studené vody Dále: jablka rozinky sekané ořechy trochu skořice rozpuštěné máslo strouhanka na posypání
Podobné recepty jako Křehký jablečný závin
Babiččin štrůdl recept
nejlepší jablkový štrůdl. Suroviny: vejce, mouka hladká, máslo, mléko, prášek do pečiva, sůl, cukr, jablko, cukr, skořice, strouhanka, kokos, vejce. Upečte si ke kávě tento klasický štrúdl. Štrúdl připravíte z domácího těsta, naplníte strouhanými jablíčky okořeněnými skořicí a dozlatova….
Podobné recepty jako Babiččin štrůdl
Jablkové toasty recept
Postup přípravy. Toastové chleby velmi tence namázneme máslem (nebo dáme do prostřed tenoučký plátek), posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na půlku toastových chlebů poklademe nahrubo nastrouhaná jablka, z kterých jsme vymačkali šťávu, přidáme rozinky a slepíme s s druhou půlkou toastových chle
Podobné recepty jako Jablkové toasty
Štrůdl s povidlovo-tvarohovou náplní recept
Postup přípravy. Do mísy dámy prosátou mouku, další sypké suroviny a vše promísíme. Přidáme olej, změklé máslo, vodu a vypracujeme hladké těsto (nebo uhněteme v pekárně). Uděláme bochánek, dáme ho do mísy, povrch potřeme lehce olejem a zakryjeme mikrotenovou folií. Těsto necháme v lednici cca hodinu
Podobné recepty jako Štrůdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Snadný štrůdl recept
Snadný štrúdl. Velmi jednoduché, ale výborné těsto na štrúdl. Zvládnou ho i zečátečníci. S tímto těstem na štrúdl se moc dobře pracuje. Do náplně štrúdlu kromě jablek můžete přidat oříšky, skořici, strouhané perníčky, kakao, mletý mák a podobně. 5,0 (38×) Jikotka. 30 názorů. 50 min.
Podobné recepty jako Snadný štrůdl
Strakonické štrúdle recept
Strakonické "štrúdle". Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají i ve Strakonicích, kde tyto jablečné dobroty nazývají štrúdle. 5,0 (123×) yanull. 286 názorů.
Podobné recepty jako Strakonické štrúdle
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami
Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami Zdroj: Na skok v kuchyni. 10x. Mezi nejtradičnější moučníky české kuchyně se jistě řadí štrúdl, i když se historicky pojí také s Rakouskem. Lidé ho milují v klasické podobě s jablky, někdy doplněné právě o ořechy nebo rozinky.
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl s ořechy a rozinkami