Domácí kysané zelí
RADA: Jak zelí vybrat, naložit a kdy ho sterilovat? 3 Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kysané zelí do sklenic recept
Nakrouháme zelí, křen očistíme a nastrouháme, vše nasypeme do vaničky, osolíme, posypeme kmínem a celým pepřem. Jak jednoduše nakrájet zelí. Necháme odležet alespoň 3–4 hodiny, zelí pustí šťávu. Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak, aby v každé byla i šťáva, a zavíčkujeme.
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
sůl (na 10 kg nakrouhaného zelí 200 g, na 1 kg zelí tedy 20 g) Množství na přípravu kysaného zelí se nedá přesně určit, proto se udávají spíš poměry – je na vás, jak velké množství chcete nakládat a jaké máte pracovní možnosti a nádoby. Vyzkoušejte klasické i netradiční recepty z kysaného zelí!
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Zelí s červenou řepou recept
Postup přípravy. Červenou řepu uvaříme v celku ve slané vodě, vychladlou oloupeme a nakrájíme na 1/4. Nakrouháme zelí a nastrouháme uvařenou červenou řepu, promícháme s olejem. Plníme do připravených sklenic, zalijeme nálevem. Sklenice uzavřeme a sterilujeme 40 min při 90°C.
Podobné recepty jako Zelí s červenou řepou
Kysané červené zelí mistra kuchaře recept
Zelí nakrouháme nebo nakrájíme, smícháme s cibulí a kořením. Naplníme sklenice, zavíčkujeme a necháme ne teplém místě 3-4 týdny kysat. Voda bude vytékat, tak je dobře, pokud bude víčko nafouklé, nechat v klidu na plechu, pokud víčka samy nesplasknou.
Podobné recepty jako Kysané červené zelí mistra kuchaře
Kyselé zelí do skla
Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l. Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Nakládané zelí do sklenic
1. Zelí nastrouháme na jemno, přidáme všechny přísady, promícháme a necháme 12 až 24 hod, stát. Dáme do sklenic (volně, nepěchujeme) i se šťávou, kterou pustí a uzavřeme. Nesterilizujeme! Odložíme na chladné a tmavé místo. 2. Zelí je vhodné na konzumaci hned nebo i po roce jako salát, případně na kapustnici, segedín, apod.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do sklenic
Kysané zelí ze sudu recept
Očištěné zelí nakrouháme nožem nebo kuchyňským robotem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Videonávod: Jak nakrájet zelí. Nakrouhané zelí přesypeme do vaničky/lavoru. Přidáme sůl, kmín a cibuli a vše dobře promícháme. Pak začneme směs pěchovat do sudu.
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Kysané zelí
1. Suroviny jsou na 16l sud. 2. Máme-li zelí nakrouhané, přidáme sůl, kmín a cibuli a ve vaničce je dobře promícháme, aby došlo k rovnoměrnému rozložení. Připravený sud začneme pěchovat nakrouhaným zelím. Je důležité zelí po přidání dobře upěchovat, aby pustilo šťávu, protože tak včas dojde ke správnému kvašení.
Podobné recepty jako Kysané zelí
Nakládané zelí recept
Jak nakrájet zelí Zelí očistíme a nakrouháme. Do mísy s nakrouhaným zelí vložíme na hrubé plátky nakrájenou cibuli, okmínujeme a zasypeme pyrosiřičitanem (aby zelí nezešedlo). Vše promícháme. Poté zelí zalijeme nálevem a necháme 24 hodin odležet, občas promícháme. Odleželé zelí plníme do sklenic bez ...
Podobné recepty jako Nakládané zelí
Nakládané kyselé zelí
1. balení kmín. kopr. 3. ks jablka. Postup přípravy receptu. 1. Zelí nakrouhat jemně, prosypat polovinou soli a nechat až pustí šťávu. Pak vymačkat, tlačit do bečky, prosypávat nasekanou cibulí, solí, kmínem. 2. Kopr - buďto prosypávat - je-li sušený nadrobno - nebo vložit na dno do zelných listů. 3. Jabka vložit na dno. 4.
Podobné recepty jako Nakládané kyselé zelí
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Postup přípravy. Hlávku zelí bez košťálu nakrouháme. Jak nakrájet zelí. Krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Krouhanku necháme odkapat, mezitím připravíme nálev z vody, soli, cukru a octa který necháme svařit cca 5 minut.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Nakládané zelí do klasického sudu recept
1 dávka. 50 kg hlávkového zelí. 1,5 kg cibule. 400 g soli. 2 nakladače Deko (nebo jiné) 10 bobkových listů. 1 celá rostlina kopru. několik jablek. 2-3 malé hlávky zelí (nemusí být) Postup přípravy. Kapustu (zelí) nastrúhame. Jak strouhat zelí. Cibuľu narezanú na kolieska, soľ, nakladače a bobkové listy premiešame.
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
1. Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. 2. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec, nové koření, pepř, zalijte vodou a vařte při nižší teplotě několik hodin. 3. Z hotového vývaru odstraňte křídla, kosti a koření.
Podobné recepty jako Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Nakládané zelí s křenem recept
Postup přípravy. Bílé zelí nakrouháme najemno, nakrájíme na kolečka cibuli a přidáme nastrouhaný křen, který neodměřuji, určitě je lepší domácí. Vše dáme do dostatečně velké nádoby a promícháme. Umícháme nálev a zalijeme.
Podobné recepty jako Nakládané zelí s křenem
Křenové zelí recept
Křenové zelí. Máte rádi čalamády? Tuhle vyrobíte z několika málo surovin - nakrouhaného hlávkového zelí, nakrájené cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek dáte do sklenic, zavíčkujete a ani nemusíte zavařovat, pouze je uložíte do chladného sklepa či spíže. 5,0 (25×)
Podobné recepty jako Křenové zelí
Nakládané zelí bez sterilování recept
Připravenou směs řádné promícháme, napěchujeme do sklenic, uzavřeme a nesterilujeme. Uložíme do chladu a temna a za 2-3 týdny můžeme konzumovat. TIP Jak správně připravit hlávkové zelí jako přílohu. Uvařeno. Přidat do oblíbených (95×) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu. Zavařeniny. Nakládání. Zelí. Bezlepkové recepty. Vegetariánské recepty.
Podobné recepty jako Nakládané zelí bez sterilování
Řecké zelí recept
Do umyté a čisté sklenice střídavě prokládáme zelí, česnek, papričky nasekané nadrobno až sklenici do 3/4 zaplníme. Vodu převaříme se solí, necháme vychladnout a zelí zalijeme. Necháme stát v tmavší místnosti 2-3 týdny. TIP Jak uchovat chilli papričky na zimu? Vyzkoušejte různé způsoby sušení, díky kterým si uchováte pálivé plody.
Podobné recepty jako Řecké zelí
Hanácký salát z červeného zelí
Postup přípravy. Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou. Videonávod: Jak nakrájet zelí. Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou. Promícháme a podáváme s čerstvým pečivem.
Podobné recepty jako Hanácký salát z červeného zelí
Čína, jak jí dělám já recept
Jak nakrájet zelí. Připravenou zeleninu orestujeme na olivovém oleji dokřupava. Přidáme k ní Vegetu, přikryjeme a necháme stát. Na jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji naložené maso. Když je maso měkké, dochutíme solí a podlijeme trochou vody podle potřeby. K masu přidáme křupavou zeleninu, zlehka promícháme.
Podobné recepty jako Čína, jak jí dělám já
Segedínský guláš recept
Dušené vepřové maso na způsob perkeltu, do kterého je přidáno kysané zelí, má svůj původ v Maďarsku. Připravit velmi oblíbený segedínský guláš…
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Nadívaná kachna s divokým zelím recept
Žloutky a žemli smícháme a přidáme na kostky nakrájené uzené maso a slaninu. Potom přidáme bylinky, sůl, pepř a květ s oříškem. Přidáme mleté maso a prohněteme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Kachnu poklademe nádivkou a na zádech sešijeme tak, aby vznikl válec. Osolíme a okmínujeme.
Podobné recepty jako Nadívaná kachna s divokým zelím
Naložený hermelín s klobáskou a kysaným zelím recept ...
Kysané zelí lehce prosolte a zamíchejte spolu s kmínem a křenem. Začněte vrstvit do předem vysušené a vymyté sklenice. Na dno dejte nejdříve oloupanou na kolečka nakrájenou bílou cibuli, poté beraní roh, připravený sýr, dochucené zelí, nové koření.
Podobné recepty jako Naložený hermelín s klobáskou a kysaným zelím ...