Jikry s mlíčím v remuládě recept
Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto vývaru je necháme do druhého dne. Scedíme, kromě bobkového listu vybereme všechno koření, skládáme do skleněné nádoby a zaléváme rem
Podobné recepty jako Jikry s mlíčím v remuládě
Transylvánské jikry
200 g kapřích jiker (nebo ze štiky) Pracovní postup: Jikry pečlivě vypereme a zbavíme blanintých zbytků.Necháme je okapat,osolíme a vaříme v páře,dokud nezčervenají.Ve vodě namočíme veku,vymačkáme,utřeme s olejem a přidáme k jikrám.Za stálého míchání přikapáváme olej jako při přípravě majonézy.Ochut
Podobné recepty jako Transylvánské jikry