Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) recept ...
Ve sklenici rozpusťte ve 2 litrech studené vody 30g soli. Zelí nasypte do nejméně 2,5 litrové nádoby z inertního materiálu (sklo, porcelán ,...
Podobné recepty jako Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) ...
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer) recept
Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme igelitovým sáčkem, zajistíme provázkem či gumičkou a necháme stát na teplém místě.
Podobné recepty jako Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Kvašený zeleninový salát Pickles
Pak vše napěchujeme do sklenice a zatížíme, aby byla zelenina potopená pod puštěnou šťávou. Pokud je šťávy málo a zelenina není potopená, přidáme trochu převařené vody.
Podobné recepty jako Kvašený zeleninový salát Pickles
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Načnutou sklenici si dáváme raději do lednice. Správná trošije je křupavá, mírně slaná zelenina, servírujeme ji buď jako doplněk k jídlu (místo salátu), nebo na obložení studených mís.
Podobné recepty jako Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Mléčně kvašená červená řepa recept
Po naplnění dolijeme vodou, zatížíme, sklenici přikryjeme látkou a necháme kvasit při pokojové teplotě asi 4 - 6 týdnů, stejně jako zelí. Potom přesuneme do chladnější místnosti nebo lze i zavařit do sklenic na cca 10 minut - 0,7 l.
Podobné recepty jako Mléčně kvašená červená řepa
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace recept
Po otevření je potřeba dát sklenici s čalamádou do chladničky. Mně vyšlo z uvedeného množství zeleniny přesně 5 sklenic o objemu 720 ml. Tato čalamáda zůstane krásně křupavá bez změny barvy a neztmavne.
Podobné recepty jako Pestrá křupavá čalamáda bez sterilizace
Naložená červená řepa
Nálev na okurky na 1 sklenici Nálev na okurky po manželovi Nálev na ovoce Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky Naložená cibule. Naložená kuřecí křídla Naložená kuřecí prsa Naložená pikantní vejce Naložené cukinové karbanátky Naložené kuřecí řízečky.
Podobné recepty jako Naložená červená řepa
Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu recept ...
Já jsem na jednu velkou sklenici od okurek (680 g) použila 14 malých papriček a spotřebovala 180 g kysaného zelí. Na nálev jsem převařila 350 ml vody s octem, cukrem a solí. Zakápneme na špičku lžičky olejem a uzavřeme šroubovacím uzávěrem.
Podobné recepty jako Papriky s kysaným zelím ve sladkokyselém nálevu ...
Okurková limonáda kvašená v lahvi recept
Vybornu chut tohto fermentovaneho a zdraveho napoja si viem predstavit.Takto si mozme urobit z hocicoho co nam doma ostava a neskonzumujeme ovocie ci zelenina.vdaka za recept,robim podobne,ale fermentujem trocha dlhsie ako 24 hoz a cukru davam menej.
Podobné recepty jako Okurková limonáda kvašená v lahvi
Domácí šunka
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, vložíme do nádoby, přidáme sůl, cukr, vodu a promícháme. Dáme na 48 hodin odležet do ledničky při teplotě 4-6 °C.
Podobné recepty jako Domácí šunka