Babiččiny zelňáky recept
Babiččiny zelňáky. Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky
Karbanátky se zelím Zelníky recept
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory (klidně zbylé z minulého dne), protlak, vejce, papriku, sůl a pepř dle chuti. Vše řádně promícháme a dle potřeby přidáme přidáme trochu hrubé mouky.
Podobné recepty jako Karbanátky se zelím Zelníky
Zelňáky recept
Zelí pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu, vejce, mouku, kmín a sůl (pokud je zelí dost slané, nesolíme). Vše smícháme tak, aby vzniklo těsto, o konzistence bramborákového těsta. Smažíme na oleji z obou stran dozlatova. TIP Jak smažit zdravěji Poznámka autorky receptu K z
Podobné recepty jako Zelňáky
Zelňáky
Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín. Pravě díky této kombinaci má řada jídel nezaměnitelnou, dokonalou chuť. 4 porce 60 minut česká Suroviny brambory (moučnaté brambo
Podobné recepty jako Zelňáky
Zelníky
Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme. Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po nakynutí pečeme dozlatova. Zelníky vydrží dlouho vláčné.
Podělte se s přáteli o recept Podobné r
Podobné recepty jako Zelníky
Jihočeské zelňáky
1 Mouku prosejeme na vál, přidáme zelí, do důlku škvarky se sádlem, mléko, kmín, sůl a uhněteme těsto. Vyválíme a tvořítkem vykrajujeme kolečka, která pečeme na plechu v troubě (kolečka jsou s "fousy" a ty tak necháme). 2 Pečeme při 200 °C asi 25-30 minut dorůžova. Podělte se s přáteli o recept Podo
Podobné recepty jako Jihočeské zelňáky
Valašské zelníky
1 Brambory uvaříme ve slupce. Slaninu nakrajíme na kostičky, necháme mírně rozpustit v kastrůlku a přidáme nakrájenou cibuli, zelí a kmín. Promícháme, přikryjeme a dusíme. Tekutina ze zelí se musí vydusit. Poté zelí necháme vychladnout. 2 Oloupeme brambory a nastrouháme na jemno.
Podobné recepty jako Valašské zelníky
Zelňák recept
Zelňák 4,3 (4×) Katak 0 názorů 30 min 18. 10. 2014 19:01 Katak Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny Porce: 2-4 500 g zelí kysané (překrojit a vodu slít) 2 vejce 8 lžic sádla (já dala olej) bylinky uzenina sýr 1/2 hrnku polohrubé mouky (+ cokoliv tě napadne) Nutriční hodnoty Zobrazit víc
Podobné recepty jako Zelňák
Zelníky
Okapané zelí pokrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a na rozpáleném sádle orestujeme. Přidáme zelí a asi 5 minut ho dusíme. Vejce rozšleháme spolu s mlékem,přidáme hladkou mouku a umícháme hladké těstíčko. Vlijeme ho k zelí, vše osolíme, okořeníme pepřem+kmínem a dobře promíc
Podobné recepty jako Zelníky
Rumové kokosky tety Marty
Troubu předehřejte na 150 °C a upečte v ní kokosové kužele dozlatova, asi 30–35 minut. Na povrchu zpevní, ale uprostřed by měly zůstat vláčné. Upečené kokosky vyjměte a nechte zchladnout. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Spodní část kokosek namočte do rozpuštěné čokolády, nechte je okapat a obalt
Podobné recepty jako Rumové kokosky tety Marty
Staročeské zelníky recept
Staročeské zelníky. Staročeský recept pochází z kuchyně našich prababiček a k jeho přípravě potřebujeme jen pár základních surovin. Nastrouhané brambory, kysané zelí, vejce a škrob stačí smíchat a poté dozlatova usmažit. 5,0 (94×) JanaDorazinova. 70 názorů. 40 min. 30. 9.
Podobné recepty jako Staročeské zelníky
Smažené citronové věnečky podle Josefa Maršálka
Smažené citronové věnečky podle Josefa Maršálka Zdroj: Moderní česká cukrařina. 8x. Kromě pečení lze také odpalované těsto upravovat smažením anebo vařením. Jedná se o skvělou adaptaci klasického těsta, které díky jiné technologii úpravy získá zcela nové vlastnosti.
Podobné recepty jako Smažené citronové věnečky podle Josefa Maršálka
Zelník brambory (nejen) se zelím zapečené
1. Na trošce oleje osmažíme cibuli dosklovata, přidáme pokrájené uzené maso či slaninu a ještě krátce osmažíme. Pak necháme zchladnout. 2. Vařené brambory pokrájíme na kostičky, okapané zelí překrájíme na kratší kousky, sýr nastrouháme, vše ochutíme grilovacím kořením (případně česnekem, paprikou, s
Podobné recepty jako Zelník brambory (nejen) se zelím zapečené
Jednoduché zelníky recept
Suroviny: zelí kysané, uzenina, maso uzené, slanina anglická, salám měkký, klobása, mouka hladká. Smícháme pokrájené zelí i se šťávičkou, přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu a zahustíme hladkou moukou tak, aby šly tvořit placičky.Opékáme….
Podobné recepty jako Jednoduché zelníky
Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka ...
Postup přípravy. Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku, přidejte vodu a krátce zamíchejte těsto. Na pomoučeném vále rozválejte na sílu 2–3 mm a přeneste do vymazané formy. Na náplň připravte světlý karamel z oleje a cukru, do kterého přidejte na velké kusy nakrájené lilky. Krátce zamíchejte.
Podobné recepty jako Galeta z lilku, karamelu a skořice od Josefa Maršálka ...
Jihočeské zelňáky recept
Vyzkoušejte jihočeské zelňáky s poctivou porcí škvarků. Zelné placky najdete v osvědčených receptech snad každé babičky a není divu, jsou opravdu výborné. 4,7 (9×) toprecepty.cz. 17 názorů. 50 min. 18. 2. 2008 22:42.
Podobné recepty jako Jihočeské zelňáky
Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky ...
Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejvíce odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité, s černým čajem vynikající. Je to zdravotně dietní jídlo. Aktualizace 28.10.2019: vyzkoušeny zelňáky s bio olivovým olejem (a bio špaldovou polohrubou moukou
Podobné recepty jako Jihočeské vegetariánské dietní zelňáky (zelné placky ...
Kynuté zelňáky se škvarky recept
Suroviny: mouka hladká, zelí kysané, škvarky, droždí čerstvé, sádlo, mléko, kmín celý, sůl, slanina anglická, mák, sůl hrubá. Zelňáky, placky z kyselého zelí, nemusí být nutně smažené. Připravit je můžete také z kynutého těsta. Ohromí vás svojí aromatickou a lehce….
Podobné recepty jako Kynuté zelňáky se škvarky
Zelník na plechu recept
Suroviny: brambory, zelí kysané, vejce, mouka polohrubá, maso uzené, česnek, majoránka, kmín drcený, petrželka zelená, pažitka, sůl, pepř, sádlo. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané….
Podobné recepty jako Zelník na plechu
Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Vejce, žloutky, cukr, sůl, vyškrabanou vanilku a olej vyšlehejte do husté pěny. Nakonec zamíchejte mléko, směs mouky a prášku do pečiva. Hmotu rozdělte na tři části a obarvěte pastelově žlutou, růžovou a modrou.
Podobné recepty jako Duhový dort Unicorn podle Josefa Maršálka
Kuře Maršálek recept
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kostky, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poprášíme paprikou a kmínem. V hrnci rozpustíme máslo a maso ze všech stran opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou, při mírnější teplotě, téměř doměkka.
Podobné recepty jako Kuře Maršálek
Zelníky nasladko
Zelníky nasladko. Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí cukru a skořice vám zachutnají. Ale pozor dietní opravdu nejsou!
Podobné recepty jako Zelníky nasladko
Zelňáky bez mouky (low carb) recept
5. 2021 18:12 Lidunka Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 1 dávka 500 g kysaného zelí 4 vejce 2 mozzarelly v nálevu (á 150 g) sůl mletý pepř (nebo jiné oblíbené koření) 4 lžíce lahůdkového droždí na zahuštění (nebo mandlovou mouku) Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodn
Podobné recepty jako Zelňáky bez mouky (low carb)