Chlebová polévka s klobásou
Chlebová polévka může být i ve vegetariánské verzi. Tento recept lze považovat za velmi snadný na přípravu, a tak se výbo...
Vánoční dýňový chléb
Vánoční dýňový chléb je lahůdka třeba právě pro vánoční stůl. Jednoduchá a chuťově výjimečná. Připravíme si dýňové pyr...
Brokolicová polévka se smetanou a chlebovými krutonky
Brokolicová polévka nás příjemně zahřeje. Chuť polévky zjemní smetana. ...
Domácí kmínový chleba recept
Na obrázek tohoto chleba jsem narazila na internetu náhodou. Nikdy jsem chleba nepekla, ale vypadá na fotce nádherně, tak jsem se do toho pustila. Ale potvrdilo se rčení, není všechno zlato, co se třpytí. Chleba se mi opravdu povedl, nádherně vykynul, vzhledově nádherný. Dodržela jsem postup do punt
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Domácí chléb (výborný) recept
Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a pak na třetiny „zleva a zprava“. Necháme 30min zakryté utěrkou odpočívat. Poté ještě dalších 30min, ale to už si zapneme troubu na 230°C a tu druhou půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč i s pokličkou (mám obyčejnou elektrickou, u horkovzdušných si to up
Podobné recepty jako Domácí chléb (výborný)
Domácí chléb
Na silikonový nebo dřevěný vál si nasypeme hladkou mouku a rozstrouháme tři pěkné brambory. Přidáme kmín a sůl. Přilijeme trochu octa. Rozdrobíme droždí a zalijeme půl litrem vody. Smícháme a prohněteme. Vytvarujeme si bochník a položíme na připravený plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
Podobné recepty jako Domácí chléb
Domácí chléb
Uhněteme hladké těsto, mísu přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi hodinu a půl. Potom těsto rozdělíme na dvě poloviny, z každé uděláme bochník a položíme na vymazaný plech. Necháme kynout ještě půl hodiny a pak pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 10 minut.
Podobné recepty jako Domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Domácí chléb pečený v troubě recept
Dobře rozetřeme a dáme na teplé místo vykynout. Do větší mísy dáme 1 kg hladké mouky, 1 polévkovou lžíci soli s kmínem, přidáme vykynutý kvásek a 1/2 litru vlažné vody, dobře vypracujeme těsto. Já těsto prvně zpracuji hnětačem a potom si ho předělám na vál a rukama dodělám.
Podobné recepty jako Domácí chléb pečený v troubě
Domácí chleba recept
Dáme na mouku, kterou jsme si vysypali nádobu, ještě necháme 20 minut kynout. Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme 5 - 10 minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak 45 minut. ... pe
Podobné recepty jako Domácí chleba
Domácí chleba
Než začne péct, těsto vyndám, zamotám jako na knedlík a než se rozehřeje trouba nechám už na plechu dokynout. Před pečením potřu těsto studenou vodou. Peču horkovzduchem cca 45 min. při 170 st. Chleba nabude do výšky, ale nerozjede se. Do trouby je vhodné dát kastrůlek nebo na pekáček trochu horké v
Podobné recepty jako Domácí chleba
Kváskový chléb
Simona | 15. 5. 2006 13:47. Musím dodat, že je to příliš zjednodušeně napsáno. Předně, v momentě, kdy do kváskového chleba dáte kvasnice, tak už to není kváskový chleba, poněvadž i při sebemenším množství kvasnic, tyto zlikvidují nakyslou kváskovou chuť a taky je ten kvásek zbytečný z důvodu kvašení
Podobné recepty jako Kváskový chléb
Chléb z žitného kvásku recept
Těsto zaděláme již na vále a necháme asi 3 hodiny kynout. Pak jej rozdělíme na dvě části, z každé vytvarujeme bochník chleba a v ošatce necháme zase asi hodinu kynout. Před vložením chleba si nahřejeme elektrickou troubu na 250-300°C a dáme do ní dva prázdný plechy.
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Domácí kváskový chléb recept
Poté chléb pečeme v troubě na 250 °C půl hodiny. Pokud se na hotový chléb zaťuká, měl by znít dutě. Domácí kváskový chléb po vyndání z trouby položíme na mřížku, aby k němu mohl vzduch, po vychladnutí jej zabalíme do utěrky. Chleba je pak vláčnější, ale rychleji ztvrdne.
Podobné recepty jako Domácí kváskový chléb
Domácí žitný chléb z pekárny recept
Zapneme na základní program a čekáme, až se chleba upeče. Domácí žitný chléb z pekárny je dobrou přílohou. reklama. Poznámka k receptu. Uložit poznámku. Chcete skutečně poznámku smazat?
Podobné recepty jako Domácí žitný chléb z pekárny
Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny recept
Dlouho jsem pátrala po receptu na ten nejobyčejnější chleba, který by se dal jíst s tlačenkou i s marmeládou. Prostě ten náš, český. Tady je! Recept pro domácí pekárny. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb z domácí pekárny
Domácí chléb z celozrnné mouky recept
Mezitím si vyhřejeme troubu asi na 200 - 220 °C. Připravíme si plech, na který rozprostřeme pečící papír. Těsto vyndáme z nádoby, ve které jsme ho nechali kynout a vytvarujeme chléb. Chléb z celozrnné mouky dáme na plech a ještě necháme chvilku odležet - těsto ještě trochu nabude.
Podobné recepty jako Domácí chléb z celozrnné mouky
Domácí chleba z žitné mouky
Po hodině si rozehřejeme troubu na nejvyšší stupeň. Než dáme chleba do trouby, potřeme ho vodou se solí. Pak ho necháme 10 minut péct na nejvyšší stupeň a po 10 minutách troubu snížíme na zhruba 180 stupňů a pečeme zhruba 50-60 minut, dokud se na chlebu neudělá kůrka. Dá to sice práci, ale máte záru
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Kmínový chléb recept
Kmínový chléb pečeme a na mřížce necháme vychladnout. Kmínový chléb samozřejmě lze upéct v domácí pekárně. Tam je postup opačný, nejdříve všechny tekutiny, potom mouky, sůl, kmín, cukr a droždí. Program klasik a semínka po zvukovém signálu. reklama.
Podobné recepty jako Kmínový chléb
Domácí chléb III.
Vyborny chleb, na prvni pokus. Kazdopadne je ho uz pulka pryc. Foto jsem stihl udelat. Pred pecenim potreno studenou vodou a posypano lnenyma seminkama. Po upeceni mel az moc tvrdou kurku - az jsem se bal ;) ale chvilka v uterce tomu pomohla. Priste ho necham pred soupnutim do trouby dele kynout, ab
Podobné recepty jako Domácí chléb III.
Domácí chléb
Chlebové bochánky dáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme a necháme 20 minut kynout. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Asi po 15 minutách přikryjeme alobalem a potíráme vodou s trochou soli. Domácí chléb pečeme asi 30 - 40 minut, potom ještě necháme dopéct bez alobalu na zlatou kůrku.
Podobné recepty jako Domácí chléb
Domácí chléb recept
ja pecu chleb jiz nekolik let ,troubu si zehreji na 250stupnu chleb dam do trouby na 5minut, pak troubu prepnuna 150stupnu a peci chleb 1hodinu po hodine troubu prepnu spatky na250 stupnu ajiz hlidam abych mela peknou kurku
Podobné recepty jako Domácí chléb
Podmáslový chléb moc dobrý
Syrovátku môžu piť aj ľudia s alergiou na mliečnu bielkovinu, môže byť zároveň zdrojom draslíka, vápnika, vitamínu B2 a B12. významný je tiež mliečny cukor, ktorý zostáva v syrovátke vo veľkom množstve a má priaznivý vplyv na trávenie.Sušenú syrovátku dostať u nás bežne v supermarkete alebo hypermar
Podobné recepty jako Podmáslový chléb moc dobrý
Bezlepkový chleba
Následně vezmeme spodní vysoký díl od remosky (používáme od Remoska Original), vymažeme jej olejem a dáme do něj těsto. Pak vezmeme velký kastrol, do kterého nalijeme cca 5 cm pod okraj horkou vodu (60°C), do něj dáme spodní díl remosky s těstem (plave na vodě), přikryjeme ho utěrkou a necháme kynou
Podobné recepty jako Bezlepkový chleba
Domácí celozrnný chléb recept
Necháme pod utěrkou na teplém místě vykynout cca 40 minut a opět těsto prohněteme a důkladně propracujeme. Znovu necháme asi 30 minut kynout. Poté krátce prohněteme, vytvoříme dva bochníky, dáme na plech, přikryjeme a necháme ještě alespoň 10 minut odstát.
Podobné recepty jako Domácí celozrnný chléb
Bramborový domácí chléb recept
Tento recept je perfektní. Mockrát jsem chléb pekl a doporučuji: 1) do těsta dát 5 - 6 semínek feniklu a lžičku kmínu, 2) péct 15 min na max. teplotu, pak okolo 30 miín na 170°C, 3) po 20 min. pečení 2x-3x potřít slanou teplou vodou.
Podobné recepty jako Bramborový domácí chléb
Chléb pečený v kastrolu
Těsto složíme na třetiny - z vrchu dolů a zespoda nahoru. Pak zprava doleva a zleva doprava. Zakryjeme utěrkou a necháme znovu 30 minut odpočívat. 4. Troubu 30 minut vyhřejeme na 210 °C i s pekáčem nebo hrncem s poklicí vhodným do trouby. Těsto vložíme do suché teplé nádoby, posypeme semínky a pečem
Podobné recepty jako Chléb pečený v kastrolu
Chléb plecovník recept
Na něj naskládáme uzeniny a na ně dáme zbylé těsto. Takto máme chléb plecovník připravený na pečení. Povrch můžeme podle chuti posypat různými semínky. Přikryjeme pokličkou a formu s plecovníkem dáme zpět do trouby na přibližně 30 minut. Po půlhodině poklici sejmeme a necháme ještě 15 minut dopékat.
Podobné recepty jako Chléb plecovník
Škvarkový chléb
Věra Bojčuková | 5. 3. 2007 18:19. Dnes jsm pekla v pekárně tento chléb.Je opravdu moc dobrý.Přesně jako na vašem obrázku.Dobře vykynutý,kůrka krásně vypečená.Zkrátka to nemá chybu.Díky za Vaše recepty.
Podobné recepty jako Škvarkový chléb
Domácí obyčejný chléb recept
Zbytečně složité a drahé - mouka na domácí chléb stojí taky 45 Kč/Kg a obsahuje jen část žitné mouky. Stačí tyto přísady: 2/3 hladké pšeničné mouky, 1/3 žitné mouky, sůl (cca 2,5 lžičky na kg), kmín a voda (množství tak, aby se právě spojila všechna mouka, ne víc.
Podobné recepty jako Domácí obyčejný chléb
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Formu na chléb vyložíme pečícím papírem, těsto přemístíme do formy, uhladíme povrch mokrou rukou, nožem vytvoříme tři zářezy napříč formou, posypeme semínky dle chuti (já mám nejraději dýňová a slunečnicová semínka). 2. Pečeme v troubě 20 minut, poté snížíme teplotu na 200 °C a dopékáme 25-30 minut.
Podobné recepty jako Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Pita chléb
Předehřejeme si troubu na 250 °C, z bochníků těsta vyválíme placky a necháme je chvíli odstát, aby jejich povrch mírně oschnul. Plech vyložíme papírem na pečení, placky chleba na něj naskládáme a dáme do trouby upéct. Pečeme asi 4 minuty - chleba se začne mírně nafukovat.
Podobné recepty jako Pita chléb
Kváskový chléb bez práce recept
Těsto na chléb dáme do mísy, přikryjeme a necháme 17 - 18 hodin v klidu kynout. Vykynuté těsto rozetřeme na pomoučněný vál na placku asi 3 cm vysokou a několikrát přeložíme jako obálku nebo šátečky. Překládáním vzniklý bochánek vrátíme do moukou vysypané mísy a přikryté necháme další 2 hodiny kynout
Podobné recepty jako Kváskový chléb bez práce
Domácí chléb
Jo a jeste jsem na plech polozila nadobu se slanou vodou, aby byl chleb vlacnejsi. Tento chleb je vynikajici, a protoze chutna jako velmi krehka francouzska bageta, doporucila bych ho k vyraznejsim pomazankam, salamum, marmeladam. Skvele, diky!
Podobné recepty jako Domácí chléb
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Výborná je do koláčových a buchtových těst, ale i do polévek, kaší i na běžné zahuštění omáček.dejte si do vyhleavače špaldová mouka a tohle vyjede. Apina Hrbek | 8. 8. 2008 19:10. Prosim reknete mi nekdo co je spaldova mouka, trochu ji popiste abych vedela po cem se mam divat, neziji v Evrope. ...
Podobné recepty jako Špaldový podmáslový chléb vynikající
Domácí chléb bez hnětení
Chléb je výborný, doporučuji zadělat tužší těsto. Lépe se s ním potom pracuje na válu při překládání a přednášení do formy. Formu nevymávat chleb je pomoučněný z válu, vyklopit jde velice lehce. Přidala jsem vlašské ořechy a budu zkoušet i se škvarky. Mňam...
Podobné recepty jako Domácí chléb bez hnětení
Celozrnný chléb z domácí pekárny
upman | 11. 7. 2015 09:44. Paradni recept vysel na 1, vlastni cerstve mleta mouka, sacek suseneho drozdi a pouze 1 lzicka soli. Program Celozrnny chleb na pekarne.
Podobné recepty jako Celozrnný chléb z domácí pekárny
Pita chleby recept
Po vykynutí rozdělíme na 8 bochánků, které potřeme olejem a znovu necháme nakynout. Pak každý rozválíme na placku. Plechy na pečení posypeme moukou, dáme na 5 minut nahřát do horké trouby (220°C). Pak na ně rychle přesuneme placky a upečeme v troubě. Placky se nafouknou. Pečeme krátce, aby se nevysu
Podobné recepty jako Pita chleby
Hrníčkový chleba
Poté předehřejeme troubu se skleněným pekáčem na 230 stupňů, do horkého pekáče vyklopíme těsto a pečeme pod pokličkou 30 minut a ještě 15 minut bez pokličky.
Podobné recepty jako Hrníčkový chleba