Kaiserschmarrn z Prostřeno
Na pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vylijeme na ni přiměřené množství těsta, aby bylo rozprostřené rovnoměrně po celé pánvi, pak na něj nasypeme rovnoměrně rozinky namočené v rumu. Necháme péct na střední teplotu dozlatova. Pak placku otočíme a necháme opékat i z druhé strany a začneme ji postupně ro
Podobné recepty jako Kaiserschmarrn z Prostřeno
Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě ...
Podlijte ho vodou a bílým vínem přiklopte a pečte na 150 °C asi hodinu. Mezitím si připravte marinádu smícháním oleje, kečupu, medu, hořčice, grilovacího koření a čerstvě namletého pepře. Po hodině touto směsí potřete pečící se stehna. Znovu přiklopte a pečte ještě asi 70–80 minut.
Podobné recepty jako Pomalu pečená krůtí stehna v medovohořčičné marinádě ...
Tuňákové lodičky recept
Postup přípravy. Vejce uvařím natvrdo, podélně rozkrojím a vytáhnu žloutky, pozor vše dělám tak, abych neporušila bílek. Uvařený bílek spodek trošku seříznu, aby mi nejezdil po talíři. Žloutky smíchám s najemno nakrájenou cibulí, tuňákem, majonézou a přidám sůl a pepř dle chuti. Zamíchám, já jsem ro
Podobné recepty jako Tuňákové lodičky
Letní salát s trhaným kuřecím masem
Podlijte vše vodou, dejte péct do trouby vyhřáté na 150 °C s parním programem. Pokud byste parní troubu neměli, dejte na dno trouby alespoň kastrůlek s vodou. Kuře pečte asi hodinu, často kontrolujte a podlévejte, aby se cibulka nepřichytila. Časem krásně zkaramelizuje a dodá masu chuť.
Podobné recepty jako Letní salát s trhaným kuřecím masem
Pečený pstruh s koprem a bramborami
Mezitím uvařte přílohové brambory. Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou posekanou petrželovou natí. PRIMA TIP: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot.
Podobné recepty jako Pečený pstruh s koprem a bramborami
Klasický jablečný štrúdl recept
Rozkvedláme v hrníčku 1 vajíčko a mašlovačkou potřeme kadý štrúdlík. Dáme do rozpálené trouby na cca 170°C. Pečeme zhruba 30 minut do zlatavé barvy. Každá trouba peče jinak, takže hlídáme, abychom štrúdl nespálili. Po vychladnutí nakrájíme - naaranžujeme na větší talíř a pocukrujeme moučkovým cukrem
Podobné recepty jako Klasický jablečný štrúdl
Vykostěné pečené vepřové koleno recept
Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek. Do pekáčku dáme všechnu cibuli, na ni kůží dolů položíme vykostěné koleno. Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, poté zalijeme vodou. Přik
Podobné recepty jako Vykostěné pečené vepřové koleno
Překvapení na grilu
1. Vepřové maso naložíme přes noc do oleje se lžičkou soli a kořením dle chuti. Ostatní druhy masa můžeme připravit těsně před grilováním. 2. Omyté brambory nakrájíme na čtvrtky a obalíme je v oleji s kmínem, solí, příp. dalším kořením. 3. Brambory s masem naskládáme na plech a necháme pozvolna gril
Podobné recepty jako Překvapení na grilu