Sdílet:

Bramborák se zelím recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Bramborák se zelím je pikantnější varianta známého a napříč generacemi oblíbeného jídla. Trochu změny občas jistě neuškodí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g brambor
  • 250 g bílého kysaného zelí
  • 1 velké nebo 2 malá vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 20 ml mléka
  • polohrubá mouka
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušená majoránka
  • olivový olej na smažení


Způsob přípravy

Zelí zbavíme nálevu, důkladně z něj všechnu tekutinu vymačkáme. Pak ho nakrájíme na drobné kousky. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

V míse smícháme nejprve brambory se zelím, pak přidáme mléko, utřený česnek a rozšlehaná vejce. Všechno důkladně promícháme a podle potřeby přidáme tolik mouky, abychom dostali klasické bramborákové těsto.

Do hotové směsi přidáme sůl, pepř a majoránku podle chuti. Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a pomocí naběračky nebo velké lžíce tvarujeme bramboráky libovolné velikosti a zvolna je smažíme z obou stran dozlatova.Po upečení je odložíme na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborák se zelím recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborák se zelím.
Nebo hledejte podobné podle části názvu bramborák zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborák se zelím

Kde najít informace



×