Brambory pečené se slaninou recept
Brambory pečené v troubě se slaninou můžete doplnit dipem podle své chuti. Také se hodí jako příloha k masu. Vyberte brambory typu A , střední velikosti. Na závěr můžete použít petrželku, kopr, pažitku apod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 15 stejně velkých brambor
- 150 g anglické slaniny
- rostlinný olej
- mletý barevný pepř
- mletý kmín
- tuhé máslo
- čerstvé zelené bylinky
Způsob přípravy
Brambory důkladně vydrhneme a krátce je povaříme (cca 10 minut). Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Předvařené brambory osušíme, celé je potřeme olejem a podélně na několika místech nařízneme. Pozor ale, aby se nerozpadly. Do zářezů zasuneme na proužky nakrájenou slaninu.
Brambory okořeníme pepřem, solí a kmínem, naskládáme je na olejem vymazaný plech a v předehřáté troubě pečeme asi 20 až 30 minut, podle velikosti. Na talíři na ještě horké brambory položíme tenký plátek másla a posypeme je bylinkami podle svého výběru.