Červenou čočku propláchneme a dáme do hrnce s vodou. Vhodíme bujón a vaříme.
Přidáme na plátky nakrájené uzené maso. Mrkev zbavíme slupky, rozpůlíme a dáme do hrnce k čočce.
Řapíkatý celer položíme do vody k ostatním surovinám v hrnci.
Mezi tím si na pánvi, na trošce oleje, uděláme z vajíček volská oka. Osolíme je, opepříme a okořeníme kari.
Červenou čočku s ostatními surovinami vaříme zhruba čtvrt hodiny.
Poté vyndáme uzené maso. Mrkev a řapíkatý celer pokrájíme na malé kousky. Slijeme vodu.
Čočku smícháme s pokrájenou zeleninou, okořeníme kari, osolíme a opepříme.
Na talíř nandáme čočku se zeleninou, volské oko, uzené maso, ozdobme petrželkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.