Sdílet:

Daňčí medailonky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 ml suchého červeného vína
  • 500 g daňčího hřbetu
  • 50 ml octa
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • zelená petrželka
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý pepř


Způsob přípravy

Z červeného vína, octa a nadrobno nasekané petrželky připravíme marinádu. Do té pak naložíme vykostěné maso a uložíme ho do chladna nejméně na 24 hodin.

Po této době maso vyndáme, osušíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji plátky opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře a zbylou marinádu. Maso dusíme do měkka.

Nakonec šťávu zaprášíme moukou a už jen krátce povaříme. Mezitím na nakrájené slanině osmahneme nadrobno nasekanou cibulku a přidáme k hotovému masu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Daňčí medailonky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Daňčí medailonky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu daňčí medailonky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Daňčí medailonky

Kde najít informace



×