Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. (celý recept)
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré.
Italskou omáčku marina...
Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré.
Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně smícháme sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a pepř.
Sušené houby ponoříme do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v pokojové teplotě 15 minut.
Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso a při střední teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše osolíme a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut.
Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny.
V polovině této doby maso obrátíme.
Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut.
Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do omáčky.
Polentu připravíme ve velkém hrnci. Nejprve svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut.
Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme dokud se oboje nerozpustí.
Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou.