Recept Dušené hovězí s hříbky

Detail receptu na jídlo Dušené hovězí s hříbky. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dušené hovězí s hříbky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré.

Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně smícháme sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a pepř.

Sušené houby ponoříme do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v pokojové teplotě 15 minut.

Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso a při střední teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše osolíme a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny.
V polovině této doby maso obrátíme.

Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut.

Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do omáčky.

Polentu připravíme ve velkém hrnci. Nejprve svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut.
Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme dokud se oboje nerozpustí.

Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou.

Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku marina...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 5. min
  • Počet porcí 10

Recenze a hodnocení receptu Dušené hovězí s hříbky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dušené hovězí s hříbky

Ingredience receptu Dušené hovězí s hříbky

italská omáčka marinara:
800 g naložených sušených rajčat
3 stroužky česneku
několik čerstvých listů bazalky
3 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru krystal
mletý černý pepř
sůl
1 malá žlutá cibule
1/2 lžičky sušeného oregana


hovězí s hříbky:
1,5 kg hovězí pečeně
3 větší mrkve
4 celerové stonky
1 hrnek sterilovaných cibulek
1 velká cibule
1/2 hrnku sušených hříbků
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce řepkového oleje
2,5 dl hovězího vývaru
3 stroužky česneku
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
1 hrnek červeného vína (např. merlot)


polenta:
1,5 hrnku instantní kukuřičné polenty
4 lžíce másla
0,5 hrnku strouhaného parmezánu
mletý černý pepř
sůl
1 hrnek mléka

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Dušené hovězí s hříbky

Podobné recepty jako Dušené hovězí s hříbky


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů