recepty

Dušené hovězí s hříbky


Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje...
(celý recept)

Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku marina...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření5. minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • italská omáčka marinara:
  • 800 g naložených sušených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • několik čerstvých listů bazalky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru krystal
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 malá žlutá cibule
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • hovězí s hříbky:
  • 1,5 kg hovězí pečeně
  • 3 větší mrkve
  • 4 celerové stonky
  • 1 hrnek sterilovaných cibulek
  • 1 velká cibule
  • 1/2 hrnku sušených hříbků
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 2,5 dl hovězího vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrnek červeného vína (např. merlot)
  • polenta:
  • 1,5 hrnku instantní kukuřičné polenty
  • 4 lžíce másla
  • 0,5 hrnku strouhaného parmezánu
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 hrnek mléka

Způsob přípravy

Dušené hovězí s hříbky výborně chutná s kukuřičnou polentou. Podle tohoto receptu si můžete uvařit oboje. Trochu náročnější na čas, ale vyplatí se to. Je to totiž moc dobré. Italskou omáčku marinara si připravíme zvlášť v míse, kde postupně smícháme sušená rajčata bez nálevu,která jsme rozmačkali na malé kousky, nadrobno nasekanou cibuli, utřený česnek, natrhané listy bazalky, olej, cukr, oregano, sůl a pepř. Sušené houby ponoříme do horké vody a necháme je v ní 6 minut, aby nasály vodu. Hovězí maso osolíme, opepříme a necháme odležet v pokojové teplotě 15 minut. Na pánev s rozpáleným řepkovým olejem položíme maso a při střední teplotě opékáme po každé straně 4 minuty. Pak maso odstraníme z pánve a místo něho na ni nasypeme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek. Vše osolíme a opepříme a přikryté dusíme asi 7 minut. Pak maso vrátíme zpátky, přidáme 2 hrnky omáčky marinara, rozmarýn, hovězí vývar a víno. Přidáme namočené hříbky i s částí vody. Vše uvedeme do varu a pak zvolna dusíme přikryté asi 3,5 hodiny. V polovině této doby maso obrátíme. Nyní přidáme naložené cibulky a ještě vaříme odkryté 10 minut, pak maso znovu obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Nakonec maso vyndáme z pánve, nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do omáčky. Polentu připravíme ve velkém hrnci. Nejprve svaříme mléko s 5 hrnky vody. Začne-li vařit nasypeme do ní instantní kukuřičnou polentu, osolíme a opepříme. Za občasného míchání vaříme 20 minut. Nakonec přidáme máslo a strouhaný sýr a mícháme dokud se oboje nerozpustí. Můžeme servírovat dušené hovězí v omáčce s hříbky a s polentou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené hovězí s hříbky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené hovězí hříbky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené hovězí s hříbky

Naši partneři