Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou recept
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou jsou v grilovací letní sezóně jednou z možností, jak připravit pikantní pohoštění.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 12 kuřecích křídel
- 2 šálky Tamarind Chipotle Barbecue omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli
Způsob přípravy
Grilovaná kuřecí křidélka s Tamarind Chipotle barbecue omáčkou jsou v grilovací letní sezóně jednou z možností, jak připravit pikantní pohoštění. Hotové je můžeme podávat třeba se syrovou zeleninou nebo se zeleninovými saláty. Zahřejeme gril na střední teplotu (350 až 4OO stupňů). Ve velké míse smícháme pepř, sůl a olivový olej a důkladně v této směsi obalíme všechna kuřeci křidélka.
Vložíme je na gril a grilujeme asi 25 minut. Po pár minutách je vždy otočíme kleštěmi. Po uplynutí této doby křidélka položíme horní stranou dolů a potřeme je Tamarind Chipotle barbecue omáčkou. Grilujeme asi 3 minuty, pak křídla kleštěmi otočíme, znovu potřeme omáčkou a grilujeme další 3 minuty. Hotová kuřecí křidélka navršíme na talíř a podáváme se zbylou omáčkou.