recepty

Italské houbové rizoto


Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme...
(celý recept)

Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a lahodná večeře nebo oběd. Rizoto zasití celou vaši rodinu! Vhodné i pro vegetar...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 250 g másla
  • 10 g petrželové naťe
  • 4 dl bílého vína
  • 40 g česneku
  • 6 cl olivového oleje
  • 1 g mletého bílého pepře
  • 0,5 kg lesních hub
  • 1 kg rýže na rizoto
  • 200 g cibule
  • sůl
  • 6 dl zeleninového vývaru
  • 100 g sýru parmazán

Způsob přípravy

Rýži důkladně opláchneme a osušíme. Houby očistíme a nakrájíme. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme. Skvělá rychlá a lahodná večeře nebo oběd. Rizoto zasití celou vaši rodinu! Vhodné i pro vegetariány. Orestujeme cibuli a česnek v hrnci na olivovém oleji do zlatova. Přisypeme houby a dále restujeme. Opláchneme rýži a osušenou ji přidáme do hrnce a dále pořádně zarestujeme. Přidáme bílé víno promícháme a začneme podlévat zeleninovým vývarem. Řýži musíme zvolna dusit až do měkka. Když je rýže měkká přidáme máslo a najemno nasekanou petržel. Servírujeme na talíř a ozdobíme parzmezánem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Italské houbové rizoto.
Nebo hledejte podobné podle části názvu italské houbové rizoto .
Hledat podobné recepty na internetu jako Italské houbové rizoto

Naši partneři