Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami je lehké a chutné jídlo, vhodné na náš stůl po celý rok. Jeho příprava je nenáročná, a můžeme ho doplnit třeba sezónní čerstvou zeleninou, různými omáčkami, čerstvým pečivem. (celý recept)
Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami je lehké a chutné jídlo, vhodné na náš stůl po celý rok. Jeho příprava je nenáročná, a můžeme ho doplnit třeba sezónní čerstvou zeleninou, různými omáčkami, čerstvý...
Grilovaný kuřecí plátek s bylinkami je lehké a chutné jídlo, vhodné na náš stůl po celý rok. Jeho příprava je nenáročná, a můžeme ho doplnit třeba sezónní čerstvou zeleninou, různými omáčkami, čerstvým pečivem.
V rozpuštěném másle rozšleháme utřený česnek, šalvěj, muškátový květ, nastrouhanou citronovou kůru, 1 lžičku citronu, špetku soli a pepře.
Kuřecí plátky lehce hranou ruky naklepeme, potřeme ochuceným máslem po obou stranách a položíme na olejem potřený grilovací rošt.
Maso zvolna opékáme dozlatova, během toho plátky několikrát obrátíme a znovu potíráme máslem.
Na zbylém oleji osmahneme na malé pánvičce cibulku nakrájenou na kroužky.
Hotové plátky na talíři ozdobíme zelenými bylinkami a osmaženou cibulkou.