Hovězí na hořčici recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření240 minPočet porcí3 porce

Hovězí na hořčici podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými brambory. Použijeme například hovězí krk, nebo jiné maso vhodné na dušení.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g hovězího masa
  • zeleninový vývar
  • 120 g hořčice
  • 1 menší cibule
  • 1 mrkev
  • 1 kořenová petržel
  • kousek celeru
  • 200 g slaniny
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Očištěné maso osolíme a prošpikujeme slaninou. Pak ho potřeme ze všech stran hořčicí. Ve vyšší pánvi na oleji orestujeme maso dohněda a pak ho odložíme stranou,

V pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Oboje pak s masem vložíme do většího hrnce a podlijeme horkým vývarem. Přidáme špetku soli a pepře, hrnec přikryjeme pokličkou a zvolna maso za občasného podlévání dusíme doměkka.

Asi po třech hodinách, když je maso úplně měkké, ho nakrájíme na plátky, omáčku rozmixujeme a podle chuti ještě okořeníme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí na hořčici recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí na hořčici.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí hořčici .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí na hořčici

Kde najít informace



×