Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí ořech


Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory nebo dušená zelenina.
(celý recept)

Hovězí ořech je velmi kvalitní maso z kýty. Připravuje se většinou pečením nebo dušením. Přílohou bývají vařené brambory nebo dušená zelenina....

Ingredience receptu

  • 1,5 kg hovězího ořechu
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • špetka barevného mletého pepře
  • špetka soli
  • olivový olej
  • hladká mouka

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Maso osolíme a opepříme. V pekáči ho pak na oleji zprudka opečeme ze všech stran.

Do pekáče na dno nasypeme nahrubo pokrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Položíme na to opečené maso, posypeme majoránkou a vše zalijeme vývarem a vínem.

Pekáč zakryjeme víkem a v předehřáté troubě maso zvolna pečeme asi 2 hodiny. Pak k masu přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a přikryté dále pečeme přibližně další hodinu. Když je maso měkké, odložíme ho na talíř, zbylou šťávu zaprášíme moukou a povaříme ji ještě 15 minut.

Hotovou omáčku propasírujeme a podle chuti okořeníme. Pečené maso nakrájíme na plátky a každou porci přelijeme omáčkou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí ořech.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí ořech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí ořech

Naši partneři