Hovězí váleček recept
Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů jak hovězí váleček použít.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g hovězího válečku
- 250 g čerstvých nebo mražených hub
- 1 šalotka
- mletý pepř
- mletý kmín
- sůl
- olivový olej
- hladká mouka
- masový vývar
Způsob přípravy
Z masa nakrájíme asi 5 plátků. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Nakonec je obalíme v hladké mouce. V kastrole zahřejeme olej a plátky na něm zprudka opečeme z obou stran. Pak maso podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna ho dusíme do měkka. Občas ode dna promícháme a podlijeme.
Mezitím v pánvi na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby, špetku kmínu a krátce vše podusíme.
Do kastrolu s měkkým masem přidáme podušené houby, podlijeme trochou vývaru a vše dohromady dusíme ještě půl hodiny. Během této doby podle potřeby přidáme sůl nebo koření podle chuti.
Přílohou může být třeba rýže dušená s kari.