Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí váleček


Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů jak hovězí váleček použít.
(celý recept)

Hovězí váleček je kvalitní hovězí maso, vhodné především na pečení a dušení. Tento recept je jen jeden z mnoha způsobů jak hovězí váleček použít....

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího válečku
  • 250 g čerstvých nebo mražených hub
  • 1 šalotka
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • sůl
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • masový vývar

Způsob přípravy

Z masa nakrájíme asi 5 plátků. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Nakonec je obalíme v hladké mouce. V kastrole zahřejeme olej a plátky na něm zprudka opečeme z obou stran. Pak maso podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna ho dusíme do měkka. Občas ode dna promícháme a podlijeme.

Mezitím v pánvi na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby, špetku kmínu a krátce vše podusíme.

Do kastrolu s měkkým masem přidáme podušené houby, podlijeme trochou vývaru a vše dohromady dusíme ještě půl hodiny. Během této doby podle potřeby přidáme sůl nebo koření podle chuti.

Přílohou může být třeba rýže dušená s kari.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí váleček.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí váleček .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí váleček

Naši partneři