Hříbky v těstíčku s bylinkami recept
Pokud se vám poštěstí koupit nebo nasbírat v lese menší hříbky, můžete vyzkoušet tento recept. Lepší než klasika v trojobale. Těstíčko s bylinkami výborně doplní chuť čersttvých hub.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500g hříbků
- 2 vejce
- miska hladké mouky
- miska strouhanky
- bylinky (petržel, tymián, rozmarýn, atp.)
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Způsob přípravy
Houby důkladně očistěte a větší z nich rozkrojte na půl. Posolte a odložte.
Ve větší misce si vyrobte těstíčko. Rozšlehejte vejce, přidejte čerstvé nadrobno nasekané bylinky (nebo sušené), postupně přisypávejte mouku,dokud těstíčko nebude hladké.
Poté hříbky obalujte v těstíčku a pak ještě ve strouhance. Osmažte na předem rozehřátém oleji.
Podávejte s bramborovou kaší nebo jen s chlebem.