Kakaový koláč recept
Kakaový koláč je rychlý a oblíbený moučník. Chcete-li ho zdokonalit, ozdobte každou porci šlehanou smetanou a kouskem kompotového ovoce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- koláč:
- 300 g polohrubé mouky
- 35 g kakaa
- 100 g změklého másla
- 200 g cukru moučka
- 1,5 kypřícího prášku do pečiva
- 2 vejce
- 0,5 l vlažného mléka
- 3 lžíce oleje
- poleva:
- 100 g změklého másla
- 3 lžíce vroucí vody
- 3 lžíce kakaa
- 200 g cukru moučka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem a kakaem a postupně za stálého šlehání přidáváme máslo, vejce, mléko a olej.
Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Hotové těsto do ní nalijeme a pečeme v předehřáté troubě. Špejlí zkusíme zda je koláč upečený. Vytáhneme-li ji čistou, můžeme formu vyndat z trouby.
Mezitím si ušleháme všechny ingredience na polevu. Když je koláč již téměř vychladlý, polijeme ho kakaovou polevou. Po úplném vychladnutí ho můžeme nakrájet.