Recept Kynuté buchtičky

Detail receptu na jídlo Kynuté buchtičky. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kynuté buchtičky

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám.

Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlahého mléka. Necháme ho na teplém místě.

V misce rozšleháme mléko a žloutky.
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehané žloutky, vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo a osolíme. Uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme suchou utěrkou a necháme těsto na teplém místě vykynout.

Na plech pokrytý pečícím papírem klademe dál od sebe buchtičky z vykynutého těsta.
Necháme je ještě na plechu chvíli kynout. Pak je potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám. Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlahé...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Kynuté buchtičky


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kynuté buchtičky

Ingredience receptu Kynuté buchtičky

10 dkg rozpuštěného másla
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
200 ml mléka
1 kostka droždí
2 vaječné žloutky
1 lžička soli
1 lžička cukru
vlažné mléko
sádlo

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Kynuté buchtičky

Podobné recepty jako Kynuté buchtičky


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů