recepty

Kynuté buchtičky


Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám...
(celý recept)

Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám. Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlahé...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 10 dkg rozpuštěného másla
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • vlažné mléko
  • sádlo

Způsob přípravy

Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám. Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlahého mléka. Necháme ho na teplém místě. V misce rozšleháme mléko a žloutky. Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehané žloutky, vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo a osolíme. Uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme suchou utěrkou a necháme těsto na teplém místě vykynout. Na plech pokrytý pečícím papírem klademe dál od sebe buchtičky z vykynutého těsta. Necháme je ještě na plechu chvíli kynout. Pak je potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Moučníky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kynuté buchtičky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kynuté buchtičky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kynuté buchtičky

Naši partneři