Mleté maso s rýží a zeleninou recept
Mleté maso s rýží a zeleninou můžete ve finále posypat nastrouhaným parmezánem. Je to výborné jídlo připravené v jenom hrnci, což opravdu občas uvítáme všichni.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 hrnky rýže
- 250 g mletého vepřového masa
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1/2 hrnku hrášku z konzervy
- 1/2 hrnku kukuřice z konzervy
- 2 stroužky českého česneku
- sůl
- kari koření
- mletý pepř
- olivový olej
- vývar
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi na olivovém oleji za stálého míchání krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso a opékáme ho za stálého míchání. Když se maso rozdělí na drobné kousky, přidáme utřený česnek, na kostičky nakrájenou papriku a rýži. Krátce orestujeme a zalijeme vývarem.
Přidáme také špetku kari koření, soli a pepře a vše dusíme za občasného zamíchání a podlévání vývarem asi čtvrt hodiny. Když je rýže měkká, necháme tekutinu úplně vydusit, přidáme naložený hrášek a kukuřici a už jen prohřejeme. Podle potřeby dochutíme kořením.