recepty

Vídeňský řízek


Vídeňský řízek je z jemného telecího masa. S telecím masem pracujte jemně, při smažení řízky nepropichujte...
(celý recept)

Vídeňský řízek je z jemného telecího masa. S telecím masem pracujte jemně, při smažení řízky nepropichujte....

Ingredience receptu

  • 700 g telecího masa na řízky
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • jemná strouhanka
  • máslo
  • olivový olej
  • mořská sůl
  • citron

Způsob přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce je naklepeme. Z obou stran je osolíme. Vejce rozšleháme v misce se lžící vody.

Osolené a naklepané řízky obalíme postupně v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Ve vyšší pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme stejný díl oleje a řízky v tom zvolna smažíme z obou stran dozlatova.

Usmažené vídeňské řízky odložíme na chvíli na papírové utěrky, abychom se zbavili přebytečného tuku. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou čerstvě uvařené brambory posypané nasekanou zelenou petrželkou.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vídeňský řízek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vídeňský řízek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vídeňský řízek

Naši partneři