Pečené koleno podle Pohlreicha recept
Pečené koleno podle Pohlreicha je oblíbené jídlo všech labužníků. Také tento recept na vepřové koleno pečené na černém pivě si určitě oblíbíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vepřová kolena
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 rajče
- 1 černé pivo
- plátek celeru
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- zelená petržel
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Na pánvi na oleji opečeme stroužky česneku. Pak česnekem prošpikujeme připravená vepřová kolena. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, na plátky nakrájené rajče. Přidáme trochu rozmarýnu, snítku petržele a tymiánu, špetku pepře a soli a promícháme.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáče rozložíme orestovanou zeleninu, na ní položíme vepřová kolena a podlijeme černým pivem.
V předehřáté troubě zvolna maso pečeme do měkka. Podle potřeby občas podléváme pivem.Jako příloha je nejlepší čerstvé pečivo, ale podávat ho můžeme i s pečenými bramborami.