recepty

Pražma na citrónovej omáčke s olivami


Filet z pražmy obalíme zľahka v múke. Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky citróna a z oboch strán filety pražmy. Pridáme čierne olivy a všetko podlejeme bielim vínom a rybacím vývarom. Dochutíme soľou a korením a rybu necháme uvariť. www.rybyspeciality.sk/morske-ryby/prazma-kralovska/ ..
(celý recept)

Filet z pražmy obalíme zľahka v múke. Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky citróna a z oboch strán filety pražmy. Pridáme čierne olivy a všetko podlejeme bielim vín...

Ingredience receptu

  • Pražma Kráľovská
  • Čierne olivy
  • Rozmarín, maslo, citrón
  • Hladká múka
  • Cherry paradajky
  • Biele suché víno
  • Petržlenová vňať

Způsob přípravy

Filet z pražmy obalíme zľahka v múke.

Na panvičke rozpustíme maslo na ktorom jemne orestujeme rozmarín, plátky citróna a z oboch strán filety pražmy. Pridáme čierne olivy a všetko podlejeme bielim vínom a rybacím vývarom. Dochutíme soľou a korením a rybu necháme uvariť.

Na tanier uložíme rybu

omáčku na panvičke zjemníme maslom. Omáčkou prelejeme rybu a dodekorujeme citrónom, čerstvou petržlenovou vňaťou a cherry paradajkami. Pokvapkáme olivovým olejom.


  • Kuchař: od rybára Petra
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pražma citrónovej omáčke olivami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pražma na citrónovej omáčke s olivami

Naši partneři