Rychlé jahodové knedlíky recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Na přelomu jara a léta si užíváme sezónu jahod a z tohoto úžasného ovoce připravujeme nejrůznější dobroty. Mezi ně bezesporu patří i jahodové knedlíky, a když se do těsta přidá tvaroh, jsou bezkonkurenčně vláčné.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 240 g polohrubé mouky
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 - 3 lžíce slunečnicového oleje
  • ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • čerstvé jahody
  • 150 g nastrouhaného tvrdého tvarohu
  • moučkový cukr na posypání
  • rozpuštěné máslo na polití


Způsob přípravy

V míse rozšleháme vejce, přidáme tvaroh, olej, mouku, kypřící prášek, sůl a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na půl a z každé poloviny vyválíme tenkou placku.

Placku za pomoci rádla na pizzu nebo ostrého nože rozkrájíme na čtverce a do každého zabalíme jahodu. Knedlík poválíme mezi dlaněmi, aby měl lepší tvar a v hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody.

Jakmile voda začne vřít, vložíme do ní knedlíky a lehce je vařečkou postrčíme ode dna. Když vyplavou na povrch, povaříme je ještě přibližně 6 minut a pak je za pomoci děrované vařečky nebo obracečky vyndáme na talíř.

Uvařené knedlíky rozkrojíme, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rychlé jahodové knedlíky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rychlé jahodové knedlíky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rychlé jahodové knedlíky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rychlé jahodové knedlíky

Kde najít informace



×