Rychlé jahodové knedlíky recept
Na přelomu jara a léta si užíváme sezónu jahod a z tohoto úžasného ovoce připravujeme nejrůznější dobroty. Mezi ně bezesporu patří i jahodové knedlíky, a když se do těsta přidá tvaroh, jsou bezkonkurenčně vláčné.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 240 g polohrubé mouky
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 2 - 3 lžíce slunečnicového oleje
- ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
- čerstvé jahody
- 150 g nastrouhaného tvrdého tvarohu
- moučkový cukr na posypání
- rozpuštěné máslo na polití
Způsob přípravy
V míse rozšleháme vejce, přidáme tvaroh, olej, mouku, kypřící prášek, sůl a vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na půl a z každé poloviny vyválíme tenkou placku.
Placku za pomoci rádla na pizzu nebo ostrého nože rozkrájíme na čtverce a do každého zabalíme jahodu. Knedlík poválíme mezi dlaněmi, aby měl lepší tvar a v hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody.
Jakmile voda začne vřít, vložíme do ní knedlíky a lehce je vařečkou postrčíme ode dna. Když vyplavou na povrch, povaříme je ještě přibližně 6 minut a pak je za pomoci děrované vařečky nebo obracečky vyndáme na talíř.
Uvařené knedlíky rozkrojíme, posypeme strouhaným tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.