Zapečené žampiony Portobello recept
Pochoutka, jejichž vůně se rozline po celé kuchyni.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 ks žampiony Portobello
- kari koření
- 1 ks hermelín (s bylinkami)
- 1 ks hermelín (s česnekem)
- sůl
- černý pepř – mletý
- chilli koření
- sladká červená paprika
- máslo
- 2 ks rajčata
- mrkev
- rukola
- 2 plátky anglická slanina
Způsob přípravy
Nejprve si dáme předehřát troubu a plech si vyložíme pečícím papírem. Vezmeme si žampiony očistíme je, oloupeme a vyřízneme nožičky.
Žampiony položíme na plech a dovnitř kloboučku vložíme plátky másla. Vnitřek kloboučku osolíme, opepříme přidáme kari koření, sladkou papriku a chilli koření.
Do mísy si dáme na maličké kousky nakrájené hermelíny. Přidáme pokrájenou rukolu, rajčata a anglickou slaninu. Vmícháme nastrouhanou mrkev. Směs promícháme a naplníme jimi hlavičky žampionů.
Dáme péct do trouby a servírujeme. Dobrou chuť.