Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) recept ...
Všechny suroviny dáme do hrnce, přivedeme k varu a asi 5 minut vaříme dohromady. Necháme vychladnout (zatím nachystáme do čistých sklenic zeleninu) a prochladlým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Naplněné sklenice zavíčkujeme a dáme zavařovat.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel) ...
Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel)
Necháme vychladnout (zatím nachystáme do čistých sklenic zeleninu) a prochladlým nálevem zalijeme zeleninu ve sklenicích. Naplněné sklenice zavíčkujeme a dáme zavařovat. Délka zavařování i teplota se liší podle druhu zavařované zeleniny. Koření dáváme jen do nálevu určeného na okurky, pokud by vadilo i tam, lze jej vynechat.
Podobné recepty jako Sladkokyselý nálev na zeleninu (bez umělých sladidel)
Sladkokyselé houby recept
Očištěné houby povaříme 3-5 minut ve vodě se solí, vychladlé je narovnáme do sklenic, proložíme zeleninou (kvůli barvě), zalijeme nálevem a uzavřené sklenice sterilujeme 30 minut při 100 °C. Používáme nejdříve za 4 týdny (doporučují v kuchařce - podle vlastní zkušenosti není třeba čekat tak dlouho). Poznámka autorky receptu.
Podobné recepty jako Sladkokyselé houby
Sladkokyselé nakládané houby
1 porce. 60 minut. Suroviny. voda 300 ml. ocet 200 ml. cukr 25 g. nové koření 4 kuličky. bobkový list 3 ks. tymián. hořčičné semínko (Labeta) 7 g. čerstvé houby. cibule. pepř celý 4 kuličky. sůl 10 g. Houby. Postup přípravy. Vodu, ocet, cukr, sůl, všechno koření a hořčičné semínko smíchejte, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 5 minut.
Podobné recepty jako Sladkokyselé nakládané houby
Houby ve sladkokyselém nálevu
Nálev 1: 1 l vody, 1/4 l 8% octa, 8 kostek cukru, 6 tablet Spolarinu, 2 lžičky soli Koření do sklenice s obsahem 650 ml: 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, 2 kuličky jalovce, špetka tymiánu, 3 plátky křenu, 10-15 kuliček hořčičného semínka, případně kolečka cibule a mrkve.
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu. autor: pavlínkakyticka. 3.1. hodnotilo: 22. doba přípravy: 30 minut. obtížnost: snadné. 1 / 2. 2 fotografie. Nahrát fotku. Suroviny. 10 porce. kg houby. 1500. l studená voda. 3. lžička sůl. 3. lžička citronová šťáva. 1500. l voda. 2. dl ocet. 3. ks bobkový list. 10. ks nové koření. 500. g cibule. 10.
Podobné recepty jako Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Krouhanku necháme odkapat, mezitím připravíme nálev z vody, soli, cukru a octa který necháme svařit cca 5 minut. Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do sklenic (naplníme cca 1,5-2 cm pod okraj) a zalijeme svařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavaříme ve vodní lázni 50 minut při 90 °C. TIP Oblíbené recepty na zavařené zelí.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Nakládaný česnek sterilovaný
Množství surovin záleží na každém z nás a zrovna tak i to, jestli se rozhodneme udělat nakládaný česnek sladkokyselý nebo slaný. Já steriluji vždy v době, kdy se zavařují okurky, houby, fazolky... a nálev používám stejný. Vždy jen určité množství láku (nálevu) použiji na česnek. 2.
Podobné recepty jako Nakládaný česnek sterilovaný
Sterilované okurky sladkokyselé recept
2 kolečka. 4 ks. 1/2. 13 l. 3,8 l. 1,2 l. 16 dkg. 30 dkg. 50 ks. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Okurky řádně očistíme. Na dno sklenic dáme to, co tam patří a pak skládáme okurky. Ještě teplým nálevem okurky zaléváme.
Podobné recepty jako Sterilované okurky sladkokyselé
Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Pro lepší zamíchání střídavě propasírujeme přes kráječ brambor a zeleniny 4 brambory a 1 vejce.Dále si na kostičky nakrájíme cibuli a okurky, které přidáme k bramborům a vejcím. 4. SLADKOKYSELÝ NÁLEV: 5. Smícháme hořčici, cukr a olej (- podle vláčnosti). Mícháme tak dlouho dokud se nám vše nespojí.
Podobné recepty jako Bramborový salát se sladkokyselým nálevem
Květák ve sladkokyselém nálevu recept
8. 2019 22:59. MiskaM. Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku. Suroviny. květák. kyselina citronová. Na 1 sklenici: 2 kuličky pepře. 2 kuličky nového koření. 1 bobkový list. 1/2 lžičky hořčičných semínek. Nálev: Na 1 l vody. 2,5 dl octa. 50 g krystalového cukru. 30 g soli. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty.
Podobné recepty jako Květák ve sladkokyselém nálevu
Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Očistěte je, nakrájejte na čtvrtky a rovnoměrně rozdělte do 2 zavařovacích sklenic, které předtím důkladně vymyjte. Ředkvičky ve sklenicích zalijte připraveným nálevem zhruba 4 mm pod okraj, uzavřete je víčkem a zavařujte v zavařovacím hrnci 20–25 minut při 90 °C. Sterilované ředkvičky skladujte na chladném místě.
Podobné recepty jako Nakládané ředkvičky ve sladkokyselém nálevu
Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu recept
Očištěné houby nakrájíme na větší kousky, povaříme ve vodě 4 minuty, scedíme a necháme okapat. Smícháme se zeleninou nakrájenou na proužky a dáme do sklenic. Suroviny na nálev povaříme, zalijeme teplým nálevem houby ve sklenicích a zavíčkujeme. Sterilizujeme 30 minut na 80°C. Uvařeno. Přidat do oblíbených (31×) Přidat poznámku.
Podobné recepty jako Hříbky se zeleninou ve sladko kyselém nálevu
Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu recept
1 dávka. klasy kukuřice (mladé a pokud možno malé) sůl. Nálev: 1 l vody. 250 ml octa. 30 g soli. 100 g cukru. Do každé zavařovací sklenice: 1 bobkový list (volitelně půlka) 2 kuličky celého pepře. 2 kuličky nového koření. 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek. 2 kolečka cibule. Naše kuchařky. právě v prodeji. Do obchodu. Nutriční hodnoty.
Podobné recepty jako Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu. recept
Postup přípravy. Mrkvičky očistíme a bez jakéhokoliv předváření naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem a 20-25 min při 80°C zavaříme. Poznámka autorky receptu. Tyto mrkvičky jsem zavařovala poprvé už vloni, kdy mi jich dost zbylo po zpracování naší mrkvové úrody a bylo nám líto vyhodit je (a letos si to určitě zopakuji).
Podobné recepty jako Minimrkvičky ve sladkokyselém nálevu.
Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem recept
1 mrkev. 1 menší celer. 1 petržel (nebo pastiňák, když není, postačí mražená směs na svíčkovou) 200 ml smetany zakysané. 200 ml smetany ke šlehání. 4 ks bobkového listu. 12 kuliček nového koření. 10 kuliček celého černého pepře. 6 kuliček jalovce (nemusí být) 1 špetka tymiánu. jíška. Nálev: 5 lžiček soli. 12 lžic zarovnaných cukru. 4 lžíce octa.
Podobné recepty jako Svíčková omáčka se sladkokyselým nálevem
Houby ve slaném nálevu podle Marty recept
1 dávka. houby (nejlépe směs tvrdých hub) sůl (1 lžíce na 1 litr vody) na špičku lžičky sůl (do skleničky) voda. Postup přípravy. Houby očistíme, maličké necháme vcelku, větší nakrájíme na kousky. Vhodíme je do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme. Vyndáme na cedník a propláchneme studenou vodou (aby se odstranil vzniklý šlem).
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu podle Marty
Sladkokyselé okurky recept
Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 10 minut při bodu varu. Sklenice vytáhneme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Poznámka autora receptu. Každý máme svůj oblíbený recept a mi tento vyhovuje.
Podobné recepty jako Sladkokyselé okurky
Houby ve slaném nálevu recept
1 dávka. 6 sklenek o objemu 0,3 dl. 1 kg směsi václavek a klouzků. 350 ml vody. 1 lžička soli. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. U václavek odstraníme nožky a všechny houby očistíme. Malé kousky necháme vcelku, větší překrojíme. Každý druh dáme zvlášť do misky.
Podobné recepty jako Houby ve slaném nálevu
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu recept
Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Na nálev smícháme všechny suroviny a povaříme 15 minut, pak necháme vychladit. Lusky scedíme, případně pokrájíme a narovnáme do sklenic. Přidáme kopr nebo špetku tymiánu a zalejeme nálevem. Jak plnit zavařovací sklenice
Podobné recepty jako Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Základní sladkokyselá zálivka na rajčatový salát s cibulí recept ...
1 dávka. Na 2-4 velká rajčata a 2 lžíce jemně nakrájené cibule: 50 ml studené vody. 2 lžíce bílého vinného octa (nebo červeného) 1 lžíce cukru. 1 lžíce olivového oleje. 1 lžička listové petrželky. sůl. mletý pepř. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Listovou petrželku nasekáme.
Podobné recepty jako Základní sladkokyselá zálivka na rajčatový salát s cibulí ...
Sladkokyselý sterilovaný květák recept
Postup přípravy. Květák omyjeme, zbavíme listů a rozebereme na růžice. Větší překrájíme klidně na čtvrtiny. Skládeme je raději košťálky dovnitř, půjde nám to tak lépe. Zalijeme lákem a uzavřeme pevně víčky. Sterilujeme 25 minut při 85-90C . Poznámka autorky receptu. Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/ .
Podobné recepty jako Sladkokyselý sterilovaný květák
Celer ve sladkokyselém nálevu recept
1 l octa. 150 g soli. 450-500 g cukru. Nutriční hodnoty. Zobrazit více hodnot. Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách. Postup přípravy. Oloupaný celer nakrájíme na kostičky, svaříme nálev. Celer naskládáme do sklenic, zalijeme nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (85°C/25 minut). Poznámka autorky receptu.
Podobné recepty jako Celer ve sladkokyselém nálevu