Sterilizované zelí se slaninou recept
Zelí vložíme do hrnce včetně nálevu, přidáme tolik vody, aby bylo zakryté a lžíci kmínu. Osolíme a dáme vařit. Na pánvi rozehřejeme tuk, přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a osmahneme. Zaprášíme moukou, promícháme a přidáme k téměř měkkému zelí a ještě chvilku vaříme.
Podobné recepty jako Sterilizované zelí se slaninou
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí mojí babičky
Taky tak zelí vařím, jiný postup mě maminka nenaučila.A na vysvětlenou, brambora na zahuštění se strouhá na jemném struhadle, tak se uvaří určitě stejně rychle jako vámi používaná záklechtka(voda,mouka), protože tu je nutno vařit alespoň 20 minut.Taky zelí vařím chupkavé, zahustím dřív a je to.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dobré sterilované zelí recept
Zelí očistíme a nakrouháme. Pak je spaříme zálivkou 1 a necháme minutu odležet. Scedíme jej. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, trochu kmínu promícháme a dáme do sklenic. Řádně upěchujeme a zalijeme horkým nálevem č.2. Zelí sterilujeme asi 20 minut při 80 °C. Sterilované zelí dále používáme podle po
Podobné recepty jako Dobré sterilované zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené kysané zelí recept
Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit.
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené červené zelí recept
Dušené bílé nebo červené zelí. ... Dušené červené zelí na karamelu s jablkem na sladko-kyselý způsob. ... Pak přidáme sterilované červené zelí i s nálevem. Bramboru oloupeme, nastrouháme ji najemno a přidáme k zelí. Dusíme pod pokličkou doměkka.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Bílé hlávkové zelí dušené ... Kdo chce, udělá si zelí na oleji a je to vegetarianske á jiný to udělá na másle á je to vězeňské, á kdo chce, udělá si to na sedle á je to taky dobře. Je vidět Petro, že jsi do naší země přijela zřejmě nedávno z nějaké chudé africké země á nestačila ses ještě rozkoukat
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dušené zelí jako příloha
Mezitím si uděláme zásmažku - na pánev dáme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, smažíme dozlatova, nakonec odstavíme a zaprášíme lžící hladké mouky. Zásmažku vsypeme do již měkkého zelí, důkladně promícháme, dochutíme cukrem a solí.
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Sterilované zelí recept
Zelí jemně nastrouháme, po částech povaříme ve slané vodě (asi 5 minut), dáme okapat a plníme do sklenic. Přiravíme si horký nálev z vody, octa, soli a cukru. Zelí proložíme kořením, zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sladkokyselé zelí sterilujeme při 90 °C 30 - 40 minut.
Podobné recepty jako Sterilované zelí
Sladké zelí recept
Bílé hlávkové zelí dušené. 4,2 35× Dušené červené zelí 1. 2,8 10× Dušené kysané zelí v titanovém hrnci. 4,4 29× Sterilované zelí. 4,6 6× Dušené zelí s koprem a smetanou. 4,7 23× Karamelové zelí. 4,8 20× Červené zelí na pomeranči.
Podobné recepty jako Sladké zelí
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme. Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Zelí ochutnat a je-li moc kyselé, vymačkat z něj lák - ale nevylévat, uschovat !!! Sádlo rozpustit (nebo slaninu trochu vyškvařit a škvarečky vyndat). Na tuku zpěnit cibuli - množství podle chuti. Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobkový list a dusit téměř doměkka.
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Sterilované zelí dušené v papiňáku recept
Poté vmícháme zelí i s nálevem, podlijeme 1dl vody, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu, kdy ubereme plamen na minimum zelí dusíme 3 minuty. Po ochlazení hrnec otevřeme, bude-li třeba každý dle své chuti dochutíme a máme chutnou přílohu k různě upravenému masu, prejtu, jitrnici.
Podobné recepty jako Sterilované zelí dušené v papiňáku
Dušené červené zelí
Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme nakrouhané zelí. Dusíme na másle, na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání asi 20 minut.
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Červené zelí trochu jinak recept
Necháme vyvařit a pak už se jen přidá zelí a normálně dovaří. Pokud je to příliš sladké, přidá se trochu octa. Záleží na víně a na chuti. A když už máme tu lahev načatou, nic nebrání trošku degustovat. Lze to použít i na bílé zelí, ale v tom případě doporučuji bílé víno.
Podobné recepty jako Červené zelí trochu jinak
Sterilované cuketové zelí recept
Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s nakrájenou cibulí, nastrouhaným jablkem, pokmínujeme, osolíme, přidáme pepř, ocet, cukr a sůl, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád. Dáme do sklenic, tak 5 cm od shora, zavíčkujeme a sterilizujeme po dobu 15 minut.
Podobné recepty jako Sterilované cuketové zelí
Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce recept
V tlakovém hrnci na troše oleje osmahneme cibulku na kostičky. Přidáme zelí, kmín, trochu vody a přiklopíme, jen co začne hrnec pískat necháme 3-5 minut dusit a hned vypneme. Odpaříme, otevřeme a zalejeme škrobem s vodou a zahustíme. Dochutíme dle chuti.
Podobné recepty jako Rychlé dušené zelí z tlakového hrnce
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Po další hodině kachnu odklopíme, otoříme zpět na prsa a dopékáme už odkrytou, tak abychom získali křupavou kůži. Příprava zelí: Kysané zelí dáme do hrnce, přidáme cca 3 dcl vody, pod pokličkou vaříme do měkka. Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit.
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Sladko kyselé zelí
Obě zelí dáme do hrnce, promícháme, zalejeme vodou, osolíme, přidáme kmín, přikryjeme poklicí a vaříme doměkka. Špek i cibuli nakrájíme na drobné kostičky. Na pánev dáme asi 1 polévkovou lžíci sádla, rozpustíme, přidáme cibuli a když vzpění přisypeme špek. Krátce osmažíme a přidáme do zelí.
Podobné recepty jako Sladko kyselé zelí
Dušené jemné zelíčko
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
Podobné recepty jako Dušené jemné zelíčko
Vařené zelí recept
Bílé hlávkové zelí dušené ... 4,4 29× Sterilované zelí. ... Hrnec se zelím vložíme na plotýnku a zelí přivedeme k varu. Pak plamen zmírníme a zelí uvaříme doměkka. Podle chuti jej můžeme lehce osladit cukrem a osolit. Vařené zelí nezahušťujeme. Na talíř servírujeme pouze vařené zelí, bez šťávy.
Podobné recepty jako Vařené zelí
Kyselé zelí do skla
Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l. Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Hospodský zelný salát recept
Zelí spaříme a to tak, že v konvici svaříme litr vody a zalijeme s ní zelí pokrájené natenko, asi na 5 minut. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a dáme do lednice.
Podobné recepty jako Hospodský zelný salát
Recept: Kuře na zelí
Kuře na zelí? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. ... 1 - 2 bílé zelí (sterilované) Pracovní postup: Sterilované zelí zbavíme vody. Na plech vysypeme zelí, přidáme dvě umytá kuřecí stehna, která osolíme, okmínujeme. Celé podlijeme vodou a spolu pečeme do zlatova. Podáváme s bramborem.
Podobné recepty jako Recept: Kuře na zelí
Domácí kysané zelí
Ja toto zeli ubijim jeste pred nalozenim. Smicham se soli a kminem (koprova seminka tady na Hawaii nesezenu), utlucu v mise zulovou palici do stavnata a natlacim do sklenic. Vypustena stava jde nahoru, tak se to nemusi dolevat a navic je delka kysnuti zkracena tim, ze je zeli pomlacene a zmekle. Jin
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kysané zelí do sklenic recept
Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na plechy, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Víčka se vypoulí a zelí pracuje a stéká z nich voda. Necháme tak asi 2-3 týdny, víčka by se měla vcucnout, ale pokud ne, nevadí
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Uzené maso v kysaném zelí
Kysané zelí překrájíme, uzené maso nakrájíme na plátky. Pekáč vymažeme tukem, vyložíme střídavě vrstvou zelí, vrstvou uzeného masa, přidáme celý pepř a končíme vrstvou zelí. Zalijeme vodou s rozmíchaným protlakem a v troubě zvolna dusíme doměkka. Podáváme s brambory nebo knedlíkem.
Podobné recepty jako Uzené maso v kysaném zelí
Segedínský guláš
mama | 7. 1. 2017 15:07. ja dusim zvlast maso na cibulce osmazene jen do ruzova a do duheho hrnce dam zeli dusit,tak asi na 3/4 hodiny.Maso dusim v papinaci,dam tam sul a koreni a vodu a dusim ho 30minut.Potom vezmu velky kastrol a dam tam dusene maso a precedene zeli bez te vody!!!, Dam tam mleko,s
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Cibuláček s uzeným recept
Pekáček vymažeme a orestovanou cibuli a pórek do pekáčku vložíme. Zalijeme vínem, osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou a zamícháme. Přidáme sterilované zelí, posypeme grilovacím kořením a pokryjeme plátky nebo nudličkami syrového uzeného bůčku. Ve vyhřáté troubě cibuláček pečeme při 180°C as
Podobné recepty jako Cibuláček s uzeným