Smažená cibulka uložená v sádle recept
Cibule se bude dělat pomalu a bude měknout. Občas zamícháme. Asi po 20 minutách zamícháme a přikryjeme poklicí na 5-7 minut. Dále smažíme bez poklice, aby se odpařila voda. Cibule už není bílá, ale do béžova s nazlátlými růžky. Na chvíli (tak 3-4 minuty) přidáme plyn na maximum a mícháme. Dáme opět
Podobné recepty jako Smažená cibulka uložená v sádle
Játra v sádle recept
Do rozehřátého sádla dáme smažit nakrájenou cibuli, po chvíli přihodíme i očištěné a na drobno pokrájené kousky jater. Pokud chceme, můžeme přidat pro vůni i nakrájenou slaninu nebo špek. Přihodíme koření a na mírném ohni smažíme cca 15 minut, občas promícháme. Nakonec i osolíme a opepříme.
Podobné recepty jako Játra v sádle
Krkovice
V kastrole na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli téměř dohněda. Pak přidáme pepř, mletou papriku a na kostky nakrájené maso. Promícháme, mírně podlijeme a pod pokličkou zvolna maso dusíme do měkka. Pode potřeby občas podlijeme. Když je maso měkké, zalijeme ho zbytkem vývaru a přivedeme k varu
Podobné recepty jako Krkovice
Česnečka se sýrem
½ cibule 50 g nastrouhaného tvrdého sýra opečené chlebové krutony 1 kostka masového vývaru 1 lžíce sádla
Podobné recepty jako Česnečka se sýrem
Dušená cibule s mrkví
Postup přípravy receptu. 1. Oloupanou cibuli nakrájíme na čtvrtky, čistou mrkev na kolečka a vše osmahneme krátce na sádle. Přidáme koření a mírně dusíme pod pokličkou 15 minut za občasného promíchávání (pokud je nutné podlijeme trošku vody). 2.
Podobné recepty jako Dušená cibule s mrkví
Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule
Pokud chceme omáčku, budeme pouze přidávat o něco více vývaru, aby byla řidší. Pokud chceme zadělávanou cibuli, ta bude o něco hustší, kašovitější a můžeme do kořeněné cibulové jíšky přidat pouze smetanu a vývar a vynechat cukr s octem (my tedy raději sladkokyselou). Základ můžeme dělat i na sádle.
Podobné recepty jako Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule
Cibule smažená ve slanině a sýrové strouhance recept ...
Cibule smažená ve slanině a sýrové strouhance. Hodnocení receptu je 4.9. 4.9 16×. Ohodnoťte recept. Cibuli nakrájíme na asi 4-5 mm kolečka. Osolíme je, opepříme a zabalíme do slaniny. Slaninu přitlačíme, drží to dobře.Ihned obalujeme v mouce,…. mika59. Zeleninová jídla 4 názory.
Podobné recepty jako Cibule smažená ve slanině a sýrové strouhance ...
Uzené se zelím
1. Na oleji nebo sádle si osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso. 2. Do masové směsi přisypeme okapané zelí, promícháme, pokud je třeba osolíme a dle kyselosti zelí přidáme i trošku cukru. 3.
Podobné recepty jako Uzené se zelím
Telecí ossobuco na houbách
Postup přípravy receptu. 1. Plátky (steaky) telecího ossobuca osolíme, ochutíme drceným kmínem a pepřem, obalíme v hladké mouce a z obou stran osmažíme v roztopeném sádle, jemně pokrájeném špeku nebo na oleji. 2. Osmažené ossobuco vyndáme stranou, do výpeku nasypeme jemně pokrájenou cibuli a osmažím
Podobné recepty jako Telecí ossobuco na houbách
Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
1. Na rozpáleném sádle smažit nakrájenou cibuli (V-krouhač) do zlatova, přidat papriku (nespálit!), překrojené žaludky, sůl, česnek, kmín, pepř, majoránku, všeho přiměřeně přiměřeně. Dusit skoro nasucho cca 30 minut, pak přidat očištěná srdcata a dusit dál doměkka, pak naředit vývarem nebo vodou.
Podobné recepty jako Guláš z drůbežích žaludků a srdíček
Maďarský hrnec
V silnostěnném hrnci si na sádle zpěňte najemno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, stáhněte ji z ohně a přimíchejte sladkou papriku. Na závěr přidejte propláchnuté kysané zelí a dobře promíchejte. Podle chuti ochuťte najemno nasekaným koprem. Troubu si předehřejte na 160 °C. Celou hlávku
Podobné recepty jako Maďarský hrnec
Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Druhý den v hrnci na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou polovinu cibule a utřený česnek. Nyní do hrnce přidáme hrách, zalijeme ho horkou vodou tak, aby byl ponořený, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a vaříme vše tak dlouho, až hrách úplně změkne. Pak z hrnce odstraníme bobkový list
Podobné recepty jako Hrachová kaše ze žlutého hrachu
Hovězí guláš
1. Cibuli nakrájíme jet na půlměsíčky maso na kostky. Trochu cibule si odložíme na finální posypání. V takovém hrnci na sádle osmažíme do hněda. Přidáme maso, osolíme a opepříme, necháme zatáhnout a podusíme ve vlastní šťávě. RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli. 2.
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Škvařené sádlo od babičky F. recept
Postup přípravy receptu. Sádlo nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přikryjeme pokličkou a dusíme. Když se vydusí voda a začne pouštět sádlo, pokličku odkryjeme. Když škvarky zrůžoví, odebereme 3 malé naběračky sádla a do odebraného čistého sádla rozdrobíme
Podobné recepty jako Škvařené sádlo od babičky F.
Cibulačka s vínem
1. Cibule rozkrájíme na silné půlměsíčky a necháme restovat na sádle či másle, dokud nezesklovatí. Poté přidáme lžíci cukru a necháme zkaramelizovat (pokud nemáme třtinový, použijeme bílý). Poté přilijeme víno. Až se víno odpaří, dáme na chvíli stranou (cca 10 minut) uležet. 2.
Podobné recepty jako Cibulačka s vínem
Česnečka s cibulí alá Lucie recept
1.Nakrájíme si cibuli na půlkolečka a do hrnce dáme smažit na oleji nebo sádle. 2. Na kostičky nakrájíme půl hlavičky česneku a přidáme k cibuli… 2. Na kostičky nakrájíme půl hlavičky česneku a přidáme k cibuli…
Podobné recepty jako Česnečka s cibulí alá Lucie
Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku
I když drtivá většina receptů na guláš začíná smažením cibule na sádle, tradiční vaření v kotlíku může probíhat i trochu jinak – méně námahy, méně aktivní pozornosti, a přesto skvělý výsledek. Tento guláš je inspirován originálním receptem z maďarské puszty (stepi) a vojenským receptem z první světo
Podobné recepty jako Maďarský kotlíkový guláš z hovězího krku
Cibulové gnocchi recept
4 velké cibule + 1 menší balení gnocchi 120 g uzené slaniny (špeku) 1 střední brambor lžíce sádla 1-2 lžičky cukru 1-2 lžičky bílého octu balsamiko lžička mleté uzené papriky špetka chilli kmín sůl vývar nebo voda
Podobné recepty jako Cibulové gnocchi
Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Kýtu odblaníme a prošpikujeme špekem a větvičkami rozmarýnem. Maso osolíme, opepříme a orestujeme na sádle. Orestované maso následně ponoříme do rozpuštěného sádla a necháme cca 10 hodin konfitovat v mírně rozehřáté troubě. Po deseti hodinách maso vyndáme a můžeme servírovat. Připravíme si omáčku. V
Podobné recepty jako Konfitovaná daňčí kýta se švestkovou omáčkou
Pečené hovězí na cibuli recept
Postup přípravy receptu. Maso v celku osolíme a opepříme asi 1/2 hodiny předvaříme (já předvářím v papiňáku). Mezitím orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli na sádle či oleji do zlatova. Předvařené maso nakrájíme na plátky, dosolíme dle chuti a naskládáme na dno pekáčku.
Podobné recepty jako Pečené hovězí na cibuli
Smetanová cibulová omáčka s bramborovými šiškami Recepty ...
g cibule 60 g máslo ... Brambory pokrájíme na menší kusy a v osolené vodě, která bude sahat jen těsně nad brambory, je uvaříme doměkka. Pak je nescezené, zasypeme hrubou moukou, kterou do vařících brambor zapracujeme šťouchadlem do hladkého těsta, ze kterého následně vypracujeme šištičky, které na s
Podobné recepty jako Smetanová cibulová omáčka s bramborovými šiškami Recepty ...
Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Postup. Fazole přes noc namočené ve vodě propláchněte, zalijte čistou vodou a deset minut zprudka povařte. Pak je slijte, znovu propláchněte a ponechte v hrnci, v němž se vařily. Krkovici pokrájejte na větší kousky, osolte, opepřete a opečte ji v pánvi na lžíci sádla z kachny a přidejte k fazolím.
Podobné recepty jako Cassoulet s vepřovou krkovicí a kachnou
Šťouchané brambory se škvarky, jitrnice se zelím recept ...
Nejprve zpěníme cibulku na sádle, přidáme zelí, kmín, lehce podlijeme a necháme chvilku dusit. Oloupeme brambory, osolíme, okmínujeme a necháme vařit. Když jsou brambory měkké, slijeme vodu, brambory rozšťoucháme, přidáme škvarky a trochu sádla. V troubě na sucho upečeme jitrnici a můžeme podávat.
Podobné recepty jako Šťouchané brambory se škvarky, jitrnice se zelím ...
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím - recept: Maso ze všech stran osolíme a okmínujeme, vložíme ho do pekáče, podlijeme vodou, přiklopíme, dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme zhruba 90
Podobné recepty jako Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Smažené cibulové kroužky
Postup přípravy receptu. 1. Nejprve připravíme omáčku. Prošleháme majonézu se smetanami, hořčicí, paprikou a chilli. Vmícháme pažitku a dochutíme solí. V lednici necháme cca 30 minut odležet. 2. Oloupané cibule nakrájíme na širší kroužky, vložíme na minutu do horké vody a necháme okapat. 3.
Podobné recepty jako Smažené cibulové kroužky
Květáková polévka II.
Na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom přidáme na kostky nakrájené brambory, okořeníme, přidáme lžičku kmínu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme cibuli, přidáme mouku, krátce opražíme, vsypeme papriku a zalejeme sklenicí studené vody. Rozvaříme a v
Podobné recepty jako Květáková polévka II.
Čalamáda z václavek recept
2 větší cibule 3 chilli papričky nebo feferonky asi 1/2 kg uvařených václavek Nálev: 1/4 l ocet 3,5 dcl voda 12,5 lžičky cukru 1/2 lžíce soli. Postup přípravy receptu. Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody. Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli
Podobné recepty jako Čalamáda z václavek
Gulášové krůtí plátky na houbách recept
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, poprášíme moukou a přebytečnou oklepeme. Opečeme na směsi cibule a slaniny z obou stran. Poté posypeme kořením, podlijeme do výšky masa a vložíme do vyhřáté trouby na 200°C přiklopené a pečeme 40 minut. Podle potřeby podléváme.
Podobné recepty jako Gulášové krůtí plátky na houbách
Kyselé zelí trochu jinak
1. Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky. 2. Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami (jenom když jsou dlouhé nudličky) a přidám na pánev. Nechám v něm jeho vlastní šťávu pro lepší chuť a už nepodlévám. 3. Dusím asi 20-30 min., až je z
Podobné recepty jako Kyselé zelí trochu jinak
Česnekovo-houbová polévka s kroupami recept
Na sádle osmažíme tenké proužky cibule a plátky sušeného česneku dozlata, zalijeme 1,5l horké vody, přidáme houbový prášek a polévkové koření a 10min. provaříme. Polévku na chvíli odstavíme z ohně a necháme odpočinout. Mezitím v misce smícháme houby nastrouhané na hrubém struhadle s celým vajíčkem,
Podobné recepty jako Česnekovo-houbová polévka s kroupami
Škubánky na slano recept
cibule strouhaný sýr (Niva, Gouda, Eidam) Postup přípravy receptu. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Z uvařených brambor slijeme vodu do hrnku, ale jednu třetinu ponecháme v hrnci. Do pomačkaných brambor uděláme opačnou stranou vařečky dírky a zasypeme moukou. Hrnec zak
Podobné recepty jako Škubánky na slano
Sebevrahova kuřecí játra recept
Játra se v horkém sádle dodělají sama. POZOR! při vkládání jater do vroucího sádla to trochu prská. Odeberte trochu sádla a na něm osmahněte dvě velké cibule nakrájené na drobné kostičky dozlatova. Lehce osolte a přidejte k játrům do sádla. Nechte vychladnout. Poznámka od kuchařky . Recept jsem kdys
Podobné recepty jako Sebevrahova kuřecí játra
Kolínka v klobásovém zelí recept
Kolínka v klobásovém zelí. Hodnocení receptu je 5. 5.0 19×. Ohodnoťte recept. Kolínka dáme vařit do osolené vody podle návodu. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova. Přidáme cukr, zamícháme a po rozpuštění…. mika59.
Podobné recepty jako Kolínka v klobásovém zelí
Krůtí srdce na husím sádle s paprikou recept
1 velká cibule 1/2 tuby sladké paprikové pasty (80 g) 6 velkých stroužků česneku 2 lžíce husího sádla 1/2 litru vývaru z drůbežích skeletů pepř sůl mletý kmín hladká mouka. Postup přípravy receptu. Krůtí srdce zbavíme jejich tučné vrchní části obsahující zbytky tepen. Srdce překrojíme na poloviny a
Podobné recepty jako Krůtí srdce na husím sádle s paprikou
Gnocchi, zelí a uzené 3v1 recept
Postup přípravy receptu. Na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a na větší kousky nakrájené uzené maso. Přidáme okapané a překrájené zelí. Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme téměř doměkka. Když je zelí skoro měkké, přisypeme neuvařené gnocchi a přilijeme trochu vývaru. Vývar přiléváme pos
Podobné recepty jako Gnocchi, zelí a uzené 3v1