Rajčatová šťáva recept
Letos jsem měla z cca 5kg rajčat 4,2l hotové šťávy. Tentokrát jsem do hrnce k rajčatům před vařením navíc přidala trochu soli a ve vajíčku na luhování čaje pár hřebíčků, kousek celé skořice a nové koření.
Podobné recepty jako Rajčatová šťáva
Bezová šťáva recept
25 přebraných květu dáme do většího hrnce, zalijeme 2 litry převařené a vychlazené vody, přidáme 2 omyté a nakrájené citrony, 5 dkg kys.citronové a necháme luhovat 24 hod. Poté scedíme, vymačkáme citrony ( nejlépe přes plátno, stačí i cedník, ale jsou tam potom drobné usazeniny - smítky ), přidáme 2
Podobné recepty jako Bezová šťáva
Bezinková šťáva
Na sporák si dáme hrnec s vodou. Přivedeme k varu a chvíli vaříme. Odstavíme a necháme vystydnout. Vezmeme si květy a vložíme do hrnce. Nyní necháme květy celý den odpočívat v hrnci s vodou. (24 hodin) Mezi tím, si pořádně umyjeme (sterilujeme) láhve, sklenice. Potom šťávu scedíme přes plenu (plátno
Podobné recepty jako Bezinková šťáva
Svíčková s houskovým knedlíkem
Opatrně ho obracíme, abychom ho nepropíchli a nevytekla šťáva. Po několika minutách vše zalijeme horkou vodou (asi 1,2 l) a přidáme koření na svíčkovou. Pod poklicí pak maso vaříme do měkka, asi tak hodinu. Uvařené maso z hrnce vyndáme a nakrájíme ho na plátky. Z hrnce nejdříve odstraníme koření a p
Podobné recepty jako Svíčková s houskovým knedlíkem
Domácí bezinková šťáva
Pak sceďte šťávu do hrnce, ideálně přes plátýnko, aby tam nezůstaly různé nečistoty. Vmíchejte kyselinu citronovou a plňte do čistých, uzavíratelných lahví. Co nevypijete hned, tak raději zavařte. Lahve se šťávou dobře uzavřete, vložte do myčky a spusťte program na co nejvíc. Zavařené lahve se šťávo
Podobné recepty jako Domácí bezinková šťáva
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Domácí šťáva z josty
Mátový sirup
Mátový sirup, foto: Pěkně vypečený blog. Pěkně vypečený blog ... aneb peču ráda pro svého muzikanta. Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikan
Podobné recepty jako Mátový sirup
Telecí ossobuco s kapustovou gremolatou z pomalého hrnce
Osolte, opepřete a nechte 30 minut odstát, aby citronová šťáva změkčila kapustu. Podávejte s polentou nebo bramborovou kaší a gremolatou. Autor: Zdravá jídla z pomalého hrnce Telecí ossobuco s kapustovou gremolatou z pomalého hrnce
Podobné recepty jako Telecí ossobuco s kapustovou gremolatou z pomalého hrnce
Domácí meduňkový sirup
PRIMA TIP: Sterilaci provedete tak, že horké zavíčkované sklenice postavíte na podložku do zavařovacího hrnce. Zalijete teplou vodou tak, aby hladina sahala přibližně 2 cm nad víčka sklenic, ohřejete na teplotu 85–100 °C a sterilujete 20–40 minut. Vyjmete zavařovacími kleštěmi, ponecháte víčky nahor
Podobné recepty jako Domácí meduňkový sirup
Lipový sirup
Zalijeme studenou převařenou vodou a necháme louhovat nejméně 24 hodin. 2. Na druhý den přecedíme lipové květy a vymačkáme je do velkého hrnce přes plátýnko (bavlněnou plínku), přidáme 60 g kyseliny citronové, šťávu ze 3 vymačkaných citronů a 3 kg cukru. 3. Vše ohříváme a jakmile dosáhneme bodu varu
Podobné recepty jako Lipový sirup
Domácí šťáva z josty recept
Postup přípravy receptu. Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a kyselinou citronovou. Hrnec překryjeme utěrkou, zaklopíme a necháme takto jostu odpočívat přes noc, v chladnu klidně 24 hodin. Pak jo
Podobné recepty jako Domácí šťáva z josty
Citronový sirup
Postup přípravy receptu. 1. Z citronů a mandarinek vymačkáme šťávu, kterou přepasírujeme přes plátno nebo cedník, abychom šťávu zbavili dužiny a peciček, které unikly při mačkání. Vlejeme do hrnce, přidáme 1 dcl vody a zahřejeme - nevaříme. Přisypeme cukr, malou lžičku kyseliny citronové a za stáléh
Podobné recepty jako Citronový sirup
Sirup z rýmovníku
Oba citrusy vložte k listům do hrnce. Směs v hrnci přelijte vřelou vodou, přiklopte poklicí a nechte 48 hodin stát při pokojové teplotě. Po 2 dnech směs přes plátýnko přeceďte a pořádně vymačkejte (tak aby se do nálevu dostala i citrusová šťáva). Do nálevu nasypte všechen cukr a postavte na plotnu.
Podobné recepty jako Sirup z rýmovníku
Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Do mísy vsypte hladkou mouku, přidejte lžičku soli, trošku cukru na povzbuzení kvasnic. Následně do hrnce nalejte 150 ml vody, chvíli ji zahřívejte,... více o Pizza s rozmarýnem
Podobné recepty jako Recepty s dobrým hodnocením vyzkoušené
Šťáva z květů černého bezu recept
Postup přípravy receptu. Do velké mísy dáme vodu, květy, kyselinu citronovou a citron. Necháme 24 hodin uležet. Druhý den vymačkáme z citronů šťávu a přes plátno přecedíme do většího hrnce, který dáme na plotýnku zahřívat.
Podobné recepty jako Šťáva z květů černého bezu
100% rajská šťáva sterilovaná
1. Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama. 2. Rajčata omyjeme, rozkrojíme a dáme do hrnce.
Podobné recepty jako 100% rajská šťáva sterilovaná
Třešně ve vlastní šťávě recept
Vložíme do vodní lázně zavařovacího hrnce a sklenice o objemu cca 6-7 dl sterilujeme 35 minut při teplotě 85°C. Pak je vyjmeme a necháme zchladnout. Kuchařka : Merylas
Podobné recepty jako Třešně ve vlastní šťávě
Broskvový / Meruňkový sirup
Na sirup použijeme buď jeden kilogram meruněk nebo jeden kilogram broskví. Ovoce vybíráme hodně zralé až měkké, nikoliv však nahnilé. Ovoce pokrájíme, dáme do hrnce, přisypeme polovinu cukru a necháme cca 30 minut odpočívat (pustit šťávu). 2. Pak přilijeme vodu a vše vaříme na mírném ohni do úplného
Podobné recepty jako Broskvový / Meruňkový sirup
Sirup z jeřabiny recept
Drť (odpad z odštavnovače)která zbyde dáme do čistého hrnce a zalijeme studenou vodou!! na 1 kg drtě použijeme 1 litr studené vody z kohoutku.a na 10 litrů dáme 100 g kyseliny citronové ze sáčku. nechám 24-48 hod odstát. Tím se vyluhuje drt do čista a získáme z ní všechny vitamíny.
Podobné recepty jako Sirup z jeřabiny
Křenová omáčka s uzeným masem z pomalého hrnce recept ...
Z vepřové rolky odstraníme síťku a rolku vložíme do pomalého hrnce. Přidáme 150 ml vody, hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 3 hodiny. Poté do hrnce k masu přidáme obě smetany (pokojové teploty), ve kterých jsme dobře rozmíchali hladkou mouku.
Podobné recepty jako Křenová omáčka s uzeným masem z pomalého hrnce ...
Sirup z rýmovníku
Sirup z rýmovníku - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Sirup z rýmovníku
Třešňový sirup recept
Postup přípravy receptu. Den 1.: Třešně omyjeme a vypeckujeme, případně zbavíme červíků. Vypeckované dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ještě chvíli necháme na mírném ohni probublat, stáhneme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladu. (Sklep, spíže.)
Podobné recepty jako Třešňový sirup
Zeleninový boršč
citronová šťáva z 1 citronu. 2 ks bobkový list 4 ks nové koření ... Přidejte do hrnce se základem, zalijte zeleninovým vývarem a šťávou z poloviny citronu. Přisypte bobkový listí, nové koření i cukr. Osolte, promíchejte a přiveďte k varu. 3. Zelí zbavte vnějších listů a nakrouhejte. Jakmile budou br
Podobné recepty jako Zeleninový boršč
Kuřecí špízy s brambory z parního hrnce recept
Maso a játra osolíme a opepříme. Můžeme použít i jiné oblíbené koření. Všechny ingredience střídavě napíchneme na kovovou jehlu nebo na špejli. Celý špíz důkladně zabalíme do fólie, konce zakroutíme, aby nemohla při vaření vytékat šťáva. Zabalený špíz vložíme do parního hrnce a vaříme zhruba 15 minu
Podobné recepty jako Kuřecí špízy s brambory z parního hrnce
Domácí rybízová marmeláda recept
Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1kg - pozor (ne 1litr) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru (Dr.Oetker je lepší,nebo od Labety) a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu a cca.10 minut pozvolna, za stálého míchání provařujeme a odebírá
Podobné recepty jako Domácí rybízová marmeláda
Čočkový dhál
Připravte si středně velký hrnec. Na kokosovém oleji orestujte kostičky cibule dozlatova, přidejte 2 rozdrcené stroužky česneku, 1,5 lžíce nasekaného čerstvého zázvoru a restujte další 2 minuty. Následně přidejte všechno koření – 2 lžíce kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1 lžíci kurkumy. Promíchej
Podobné recepty jako Čočkový dhál
Mátový sirup vařený, sterilovaný recept
Přivedeme k varu a zvolna vaříme 1/2 hodiny. Přecedíme přes plátýnko (nejlepší jsou pleny, které se kdysi používaly) a po vychladnutí ještě mátu vymačkáme v té pleně nebo plátně. Přidáme cukr a kyselinu a za stálého míchání přivedeme k varu a k úplnému rozpuštění cukru. Pro hezkou barvu přidáme barv
Podobné recepty jako Mátový sirup vařený, sterilovaný
Nepečený dětský jahodový dort recept
Polovinu omytých a odšťopkovaných jahod vložíme do hrnce, přidáme cukr krystal a trochu vody ( 0,5 dl). Na mírném ohni povaříme 10 minut. Mezitím rozemeleme piškoty, smícháme se změklým máslem a 1/2 hrnku cukru moučky, důkladně propracujeme (pokud se bude lehce drolit, nevadí).
Podobné recepty jako Nepečený dětský jahodový dort
Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice recept
Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice. Hodnocení receptu je 5. 5.0 21×. Ohodnoťte recept. Do většího, hlubšího a nejlépe nerezového hrnce dáme převařit 3 l vody. Přidáme kyselinu citronovou a necháme vychladit.Do chladné vody s…. Anna Kocikova. Nápoje Doba přípravy: 80 minut příprava , + 48 ho
Podobné recepty jako Bezový sirup z květů černého bezu-kosmatice
Španělské ptáčky z pomalého hrnce recept
Měkké ptáčky vyjmeme z hrnce a uchováme zakryté. Omáčku v hrnci přivedeme za občasného míchání k varu. Mezitím v menším hrnci připravíme jíšku - máslo necháme rozpustit, vsypeme mouku a mícháme, dokud jíška nezezlátne. Za stálého míchání k jíšce přilijeme naběračku omáčky, rozmícháme, přidáme další
Podobné recepty jako Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Sirup z rýmovníku recept
Postup přípravy receptu. Pomeranč a citron dobře oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme k nim listy rýmovníku a vše zalijeme litrem vroucí vody. Zatížíme a necháme 24-48 hodin louhovat. Scezený voňavý nálev dáme do hrnce, přidáme cukr a mírným varem svaříme na hustotu sirupu.
Podobné recepty jako Sirup z rýmovníku
Bazalková limonáda recept
Bazalková limonáda. Hodnocení receptu je 4.7. 4.7 6×. Ohodnoťte recept. Bazalku dáme do hrnce spolu s cukrem a 120 ml vody. Svaříme na jemný sirup a necháme vychladnout. Bazalku vyjmeme, přidáme citronovou šťávu a…. RubyRom. Nápoje 1 názor.
Podobné recepty jako Bazalková limonáda
Holubce od Lvova recept
šťáva z kysaného zelí nebo voda ochucená kvasným octem. Postup přípravy receptu. Uvařte rýži v osolené vodě. Hlávku zelí ponořte do vroucí vody, změklé listy postupně obírejte. Zchlaďte a vyřízněte košťály. Vodu uchovejte. Vnitřek hlávky použijte jinde. Cibule oloupejte, nakrájejte nadrobno, smíchej
Podobné recepty jako Holubce od Lvova
Rajčata ve vlastní šťávě II. recept
Rajčata ve vlastní šťávě II. Hodnocení receptu je 4.7. 4.7 9×. Ohodnoťte recept. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, dáme do hrnce a dusíme asi dvacet minut.Pak dáme do sklenic, zavíčkujeme a sterilizujeme 20 minut při 85°C. kucerova45. Zavařeniny 6 názorů. kucerova45. Přidat fotku.
Podobné recepty jako Rajčata ve vlastní šťávě II.
Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
kůra a šťáva z 1 pomeranče; Způsob přípravy . Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to. Hovězí maso
Podobné recepty jako Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně recept
Když z jater po vpichu vidličkou nevytéká krvavá šťáva, maso z hrnce vyjmeme a uchováme v teple. Do hrnce k zelenině přidáme hořčici, smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku. Podle potřeby osolíme, pokud je omáčka hodně hustá naředíme trochou vody a necháme 2minuty provařit.
Podobné recepty jako Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Polská omáčka s vepřovým jazykem recept
Polská omáčka s vepřovým jazykem. Hodnocení receptu je 5. 5.0 32×. Ohodnoťte recept. Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku …. Lenunka. Pokrmy z vnitřností 6 názorů. 1/2.
Podobné recepty jako Polská omáčka s vepřovým jazykem