Dalmatské čufty recept
Dalmatské čufty. Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné jídlo z Dalmácie kombinuje mleté maso, zeleninu a rajčatovou omáčku. 16.
Podobné recepty jako Dalmatské čufty
Obložená mísa recept
Obložená mísa. Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/N0Kp
Podobné recepty jako Obložená mísa
Polévka ze zeleninové směsi
Tento recept se hodí pro ty chvíle, kdy nemáte moc času na vaření a potřebujete rychlou večeři. Polévka ze zeleninové sm
Podobné recepty jako Polévka ze zeleninové směsi
Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou
Způsob přípravy. Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou je zdravý a lehký pokrm. Pokud máme čas, je dobré kuřecí maso přes noc marinovat v koření podle chuti. Kromě brokolice, chřestu a květáku můžeme použít jinou zeleninu které dáváme přednost. Zeleninu nakrájenou na kousky a růžičky rozložíme
Podobné recepty jako Grilované kuřecí maso se zeleninovou miskou
Buřtguláš – recept na klasiku, jak ji máme nejraději ...
V tradičním receptu se používá klasická sladká paprika, ale pokud máte možnost, použijte papriku uzenou, dodá celému jídlo perfektní chuť. Pokud nechcete buřtguláš zahušťovat moukou, dejte do něj víc brambor, a až budou měkké, část jich vylovte, rozmačkejte na kaši a vraťte do hrnce. Tím se buřtgulá
Podobné recepty jako Buřtguláš – na klasiku, jak ji máme nejraději ...
Nadýchaná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Z mléka, cukru a vanilkových pudinků uvařte hustý pudink dle návodu na obalu. Ještě horký pudink dejte po lžících na neupečené těsto a opět uhlaďte. Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C asi na 25 minut dozlatova. Na upečenou a ještě horkou buchtu namažte rovnoměrnou vrstvu zakysané smetan
Podobné recepty jako Nadýchaná buchta s pudinkem a zakysanou smetanou
Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Utřete tvaroh s cukry a semínky vanilky, pokud máte. Rovnoměrně tvaroh rozetřete na vychladlém piškotu. Ozdobte ovocem. Připravte si želatinu podle návodu na obalu. Já do rendlíku dala 250 ml vody, přisypala obsah sáčku a přidala 2 lžíce třtinového cukru. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte 1
Podobné recepty jako Retro piškotový dort s ovocem a želatinou
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
Troubu předehřejte na 170 °C, pekáček (30 x 20 cm) vymažte máslem. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka ho přimíchejte do tvarohového těsta. Vlijte ho do připraveného pekáče, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až zpevní. Troubu neotvírejte, jen ji vypněte a po 30 minutách pootevř
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...
Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu ...
Připravené ruličky položte na pečicí formu s vyšším okrajem, aby se trdlo nedotýkalo dna. Pečte 15–20 minut, až bude trdlo zlatavé ze všech stran, v průběhu pečení je můžete jednou obrátit. Po upečení trdelníky jemně stáhněte z ruličky a pusťte se do nich! PRIMA TIP: S drobenkou k obalování si můžet
Podobné recepty jako Domácí trdelník – vyzkoušejte na oblíbenou dobrotu ...
Domácí mléčné řezy alla Kinder
Upečený korpus nechte zchladnout. Mezitím prošlehejte tvaroh s vanilkou a zbylým medem dohladka. Vychladlý korpus překrojte na dvě poloviny. Jednu potřete tvarohovou směsí, druhou přiklopte a vložte na 35–40 minut do mrazáku. Rozkrájejte na porce a podávejte. Domácí mléčné řezy alla Kinder Zdroj: Jí
Podobné recepty jako Domácí mléčné řezy alla Kinder
Staročeská česnečka se slaninou, vejcem a chlebovými krutony
Troubu předehřejte na 200 °C a krutony pečte zhruba 8 minut dozlatova. PRIMA TIP: Suroviny kupujte ideálně s logy kvality, jakými jsou například Klasa, Regionální potravina nebo BIO. Poté budete mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny od prověřených výrobců, chovatelů a farmářů. Staročeská česne
Podobné recepty jako Staročeská česnečka se slaninou, vejcem a chlebovými krutony
Vepřové závitky z panenky s prosciuttem, šalvějí a pečeným květákem ...
Vepřové závitky z panenky s prosciuttem, šalvějí a pečeným květákem. Pečení na pečicím papíře chrání zeleninu, aby se nepřichytila k plechu, a zároveň zelenina díky němu krásně zhnědne. Udělejte si tu radost a upečte najednou rovnou dvě panenky. Ze zbylých plátků vepřového masa, bagety a dijonské ho
Podobné recepty jako Vepřové závitky z panenky s prosciuttem, šalvějí a pečeným květákem ...
Domácí tvaroh: Jednoduchý recept na měkký i tvrdý tvaroh
Pak mléko (nebo směs se smetanou) pomalu zahřívejte na teplotu asi 50 °C. Na hodně měkký tvaroh stačí asi 40 °C; čím je teplota vyšší, tím je výsledný tvaroh sušší a tvrdší. Pak mléko nechte zakryté pomalu vychladnout (nejlepší je vypnout elektrickou plotýnku a nechat tam mléko stát).
Podobné recepty jako Domácí tvaroh: Jednoduchý na měkký i tvrdý tvaroh
Smažené česnekové placičky a chřestový salát podle Pavla Berkyho
Postup přípravy. Česnekové placky: V rendlíku přiveďte vodu k varu. Poté do ní přidejte oloupané stroužky česneku. Vařte 5 minut a poté vodu slijte. Tento postup opakujte ještě dvakrát. Tímto se zbavíte ostré chuti česneku. 7 vajec uvařte natvrdo a poté je oloupejte a oddělte bílky od žloutků.
Podobné recepty jako Smažené česnekové placičky a chřestový salát podle Pavla Berkyho
Domácí zavařené lečo s cuketou
Domácí zavařené lečo s cuketou. Domácí zavařené lečo s cuketou Zdroj: My jsme bio. 6x. Až se zima zeptá, co jste dělali v létě, můžete být připraveni! Schovejte si kousek léta do sklenice. Zavařené lečo v chladných měsících určitě oceníte, zvlášť pokud použijete lokální zeleninu, ať už z vlastní zah
Podobné recepty jako Domácí zavařené lečo s cuketou
Jednoduchý třešňový koláč ze zakysané smetany
zakysaná smetana 400 g. cukr krupice 200 g. žloutek (vanilkový cukr) 2 balení (nebo 2 lžičky domácího) slunečnicový olej 4 lžíce. cukr (vejce) 1 ks. polohrubá mouka 440 g. kypřicí prášek 1 balení.
Podobné recepty jako Jednoduchý třešňový koláč ze zakysané smetany
Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Vepřový guláš patří mezi oblíbená česká jídla, které se vaří nejen v hospodách, ale i doma. Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího.
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly
Suroviny. zadní hovězí maso (hovězí zadní maso) 180 g. kapary 1 lžíce. kečup (ostrý kečup (např. Otma Gurmán)) 2 lžíce. švestková povidla (švestková povidla) 1 lžíce. žloutek (žloutky) 2 ks. šalotka 1/2 ks. dijonská hořčice 1 lžíce.
Podobné recepty jako Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly
Velikonoční nádivka s uzeným masem
Postup přípravy receptu. 1. Koleno vložíme do vroucí vody, přidáme pepř, sůl a jeden svazek petržele a necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 2 hodiny). Pak koleno vyjmeme, vývar necháme zchladnout, maso obereme a odložíme stranou. RADA: Grilované vepřové koleno, které se jen rozpadá. 2.
Podobné recepty jako Velikonoční nádivka s uzeným masem
Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
Pak vsypte lístky špenátu a nechte je asi 2 minuty zavadnout. Vlijte smetanu a nechte asi 5 minut probublávat. Vmíchejte ricottu, parmazán, citronovou šťávu a ještě asi 2 minuty prohřívejte. Do směsi opatrně vyklepněte vejce, osolte, a i s nádobou přesuňte do trouby na 8 až 10 minut, až vejce ztuhno
Podobné recepty jako Vejce zapečená ve špenátu s ricottou a parmazánem
Domácí přesnídávka dle Ládi Hrušky
Postup přípravy receptu. 1. Začneme tím, že si do hrnce vložíme oloupaná a nastrouhaná jablka. K tomu přidáme banány nakrájené na kolečka. Podlijeme hrnkem vody a začneme vařit. Přidáme veškerý cukr a vaříme cca deset až patnáct minut. 2. Během toho si v hrnku vody rozmícháme práškový puding, který
Podobné recepty jako Domácí přesnídávka dle Ládi Hrušky
Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Vafle Benedikt s holandskou omáčkou Zdroj: Společně s chutí. 2x. Vafle nemusíte připravovat jen ve sladké verzi. Nadýchané těsto se báječně hodí i na slanou snídani. Zkuste je například s pošírovaným vejcem a lahodnou holandskou omáčkou. Tato kombinace bude ozdobou víkendové snídaně nebo brunche.
Podobné recepty jako Vafle Benedikt s holandskou omáčkou
Velikonoční vaječná hrudka – pozdrav ze Slovenska ...
Velikonoční vaječná hrudka – pozdrav ze Slovenska Zdroj: Marek Kučera. 26x. U našich nejbližších sousedů je letitou tradicí takzvaná velikonoční hrudka, leckde nazývaná také syrec nebo syrek. Jde o takzvaný vaječný sýr, trochu podobný vaječné tlačence. Zdravá a vtipná tradiční pochoutka z východní č
Podobné recepty jako Velikonoční vaječná hrudka – pozdrav ze Slovenska ...
Nakládaná zelenina krok za krokem
kořenicí směs k nakládání okurek (např. Lako Labeta) 1 balení. hořčičné semínko (hořčičné semínko (např. Labeta)) cukr 120 g. ocet 500 ml. voda 1,75 l. zelenina (zelenina (okurky, cibule, papričky, česnek aj.))
Podobné recepty jako Nakládaná zelenina krok za krokem
Jihočeská kulajda
224x. Jednou v neděli ráno jsme se sešli v kuchyni v Táboře a já uvařila kulajdu, protože právě kulajda je pro mě chuť jižních Čech a symbol domova. Vaří ji moje máma, vaří ji i ségra a babička, každá ji vaří jinak, a přesto všem chutná. 4 porce. 30 minut.
Podobné recepty jako Jihočeská kulajda
Domácí rakytníkový sirup
Postup přípravy. Ať už rakytník otrháte čerstvý, nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s želírovacím cukrem, a protože je rakytník hodně kyselý, nepřidáve
Podobné recepty jako Domácí rakytníkový sirup
Osvěžující letní smoothie s jahodami, broskví a mátou
Rtuť teploměrů strmě stoupá, což neznamená nic jiného, než že je léto oficiálně v plném proudu. Osvěžení v parných dnech přinese letní drink, který roztančí vaše chuťové pohárky. Jeho základ tvoří šťavnaté jahody provoněné mátovými tóny, děti potěší želatinoví medvídci. Vyzkoušejte letní smoothie, k
Podobné recepty jako Osvěžující letní smoothie s jahodami, broskví a mátou
Gin s tonikem – základní recept na populární koktejl
Gin & tonic je tradiční drink, který si získal masovou popularitu a jeho obliba je stále na vzestupu. Dokonce vznikají specializované bary pouze na tento koktejl. I když obsahuje pouze dvě základní ingredience, můžete si vychutnat desítky a stovky variací ginu s tonikem. My si ale představíme základ
Podobné recepty jako Gin s tonikem – základní na populární koktejl
Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
máslo 20 g. bramborové noky 500 g. smetana do omáček (15%) 400 ml. parmazán nebo sýr Gran Moravia 100 g. sůl a pepř dle chuti.
Podobné recepty jako Bramborové gnocchi se zeleným chřestem a sýrovou omáčkou
Domácí medovník
Mouku prosejte do velké mísy. Cukr, vejce, máslo, med, mléko a jedlou sodu vložte do hrnce a na vyšším plamenu zahřívejte. Směs přitom šlehejte metličkou nebo ručním mixérem. Nechte ji zkaramelizovat do světle hněda a přelijte přes mouku. Promíchejte nejdříve vařečkou a poté použijte ruce.
Podobné recepty jako Domácí medovník
Perfektní recept na domácí zeleninový vývar podle Cat & ...
Postup přípravy. Do velkého hrnce nalijte 1,5 l vody a přiveďte k varu. Mezitím očistěte zeleninu. Cibuli zbavte bubáka a případných stop hlíny, pokud je slupka čistá, můžete ji ponechat. Mrkev a petržel rozkrojte na půlky a případně ještě podélně překrojte (záleží na velikosti).
Podobné recepty jako Perfektní na domácí zeleninový vývar podle Cat & ...
Vepřový guláš pečený v troubě
Výhoda pečeného guláše spočívá v tom, že ho nemusíte hlídat. Stačí stejně jako u klasického guláše dobře orestovat maso a cibuli, pak vše přendejte do pekáče a nechte svému osudu v troubě. Výsledkem je maso, které se rozplývá na jazyku, a silná lahodná omáčka, které sluší různé přílohy podle vaší pr
Podobné recepty jako Vepřový guláš pečený v troubě
Golubce: plněné zelné listy s mletým masem
Přiklopte a v troubě rozpálené na 200 °C pečte cca 40 minut. Pak závitky vyjměte a vmíchejte zakysanou smetany rozmíchanou s trochou horké omáčky, aby se nesrazila. Vraťte závitky zpět a na chvíli ještě vraťte do trouby provařit. Golubce: plněné zelné listy s mletým masem Zdroj: V kuchyni vždy otevř
Podobné recepty jako Golubce: plněné zelné listy s mletým masem
Vdolky jako od babičky
Postup přípravy. Připravte si kvásek. 100 ml z odměřeného mléka nahřejte (nesmí být horké), rozdrobte do něj droždí a přidejte 1 lžičku z odváženého cukru. Nechte v teple vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Mezitím vyšlehejte metličkou změklé máslo se zbývajícím cukrem (i vanilkovým) do pěny. Přide
Podobné recepty jako Vdolky jako od babičky
Krtkův dort
Vlijte do ní těsto, vložte do trouby a pečte 40–50 minut, dokud není korpus propečený (test špejlí). Krém: Mascarpone a smetana musí být vychlazené na stejnou teplotu. Spolu s cukrem je vložte do mísy a šlehačem na nižší otáčky asi minutu promíchávejte. Pak zvyšte otáčky a asi 2 minuty šlehejte, dok
Podobné recepty jako Krtkův dort
Trojbarevný koláč s višněmi
Hezká kombinace dvou těst, krémové vrstvy a ještě ovoce k tomu – tady si přijde na své i ten nejmlsnější jazýček. Kyselé višně krásně kontrastují se sladkým těstem, ale nebojte se je nahradit sezonním ovocem, které máte zrovna po ruce.
Podobné recepty jako Trojbarevný koláč s višněmi
Slavnostní drůbeží paštika se slaninou
Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Paštiku můžete nechat jako hladký krém nebo do ní lze přidat opečenou slaninu navíc nebo třeba sušené brusinky. Hotovou paštiku přesuňte do jednotlivých malých skleniček. Seshora každou sklenici polijte vrstvou rozpuštěného másla tak, aby paštika nebyla vidět a
Podobné recepty jako Slavnostní drůbeží paštika se slaninou
Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Postup přípravy. Předehřejte troubu na 220 stupňů a připravte předem vysterilizované sklenice. Do hlubokého pekáčku nebo zapékací nádoby vsypte ovoce. Zasypte cukrem a přidejte koření. Pekáček přikryjte víkem nebo alobalem a dejte péct na 30 minut. Poté nádobu odkryjte a pečte ještě dalších 15 minut
Podobné recepty jako Pečený čaj z rakytníku a tropického ovoce
Konfitovaná rajčata s česnekem v olivovém oleji
Konfitování je pomalé pečení v tuku. Nejčastěji se tak připravuje maso, ale rajčátka jsou také skvělá. Díky konfitování se nádherně zvýrazní jejich sladkost. Hotová rajčata jsou naprosto skvělá třeba na topinky nebo do těstovin, ale můžete jimi obložit i pizzu nebo je přidat do těstovinového salátu
Podobné recepty jako Konfitovaná rajčata s česnekem v olivovém oleji