Pak choi s kuřecím prsíčkem recept
Na másle zpěníme česnek a zázvor, nakrájený na plátky. Omyté, okapané pak choi překrojíme na poloviny a přidáme do másla. Krátce restujeme, aby zůstaly křupavé. Osolíme, opepříme a na talíři proložíme filety. Podáváme bez přílohy, ale kdo chce, může podávat s pečivem nebo bramborovou kaší.
Podobné recepty jako Pak choi s kuřecím prsíčkem
Křenové zelí recept
Postup přípravy receptu. Všechny suroviny pokrájet a řádně promíchat. Nechat stát - nejlépe do druhého dne, aby se chutě řádně propojily a pak namačkat do sklenic.
Podobné recepty jako Křenové zelí
Sušená rajčata
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata a necháváme sušit, tak jak je uvedeno v návodu sušičky. Sušené je pak nandáme do sklenic do 2/3 a zalejeme až povrch olivovým olejem. Pořádně to uzavřeme a dáváme stranou odležet. R
Podobné recepty jako Sušená rajčata
Domácí kečup
Do hrnce dáme napůl rozkrojená a omytá rajčata, jablka a na větší kousky nakrájenou cibuli. K tomu přidáme ocet, cukr a koření. Dáme vařit a za občasného míchání vaříme dokud nám to nezhoustne asi tak 1 hodinu. Potom použijte ruční mixér a rozmixujte. Pak prolijte skrz síto a slejte do sklenic. Ster
Podobné recepty jako Domácí kečup
Okurkový salát na uskladnění
Pak na struhadle okurky nastrouháme na plátky (i se slupkou) do čisté větší mísy (hrnce), přidáme oloupanou a velmi drobně pokrájenou cibuli (nestrouhat!), přidáme přes cedník prosáté Deko (půl balení), přisypeme cukr a přilijeme ocet.
Podobné recepty jako Okurkový salát na uskladnění
Fazolový salát sterilovaný
Oloupaná rajčata, cibuli a papriku nakrájíme, přidáme uvařené fazole a smícháme. Dáme do sklenic, zalijeme rozvařeným cukrem s octem, solí a olejem, zalijeme a sterilujeme 20 minut na 85 °C.
Podobné recepty jako Fazolový salát sterilovaný
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Takto připravené zelí řádně napěchujeme do čistých, suchých sklenic asi dva a půl až tři centimetry pod okraj, případně přilijeme šťávu, kterou jsme během dusání odebrali. Zelí nesmí být "nasucho", ve sklenicích musí být šťáva. Sklenice od zelí (hrdla) očistíme, pevně uzavřeme, jako kdybychom zelí c
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Lečo bez zavařování recept
Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli déle, to netuším, pak ho vždycky už sníme.
Podobné recepty jako Lečo bez zavařování
Zelný salát do zásoby recept
Natlačíme do sklenic na závit a dáme do chladničky, nebo na jiné chladnější místo, třeba do sklepa, na den až dva proležet. Pak odebíráme podle potřeby. Můžeme si i upravit poměr ocet-cukr podle své chuti.
Podobné recepty jako Zelný salát do zásoby
Zeleninový salát se sójou a sýrem recept
Papriky omyjeme, zbavíme stopek a zrníček, oba druhy nakrájíme na kostky. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme také na kostičky. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Můžeme si najemno nastrouhat i bílé zelí. Zeleninu dáme do větší mísy a promícháme i s klíčky. Prosolíme a okořeníme - provensálským
Podobné recepty jako Zeleninový salát se sójou a sýrem
Nakládané zelí s křenem recept
Vše dáme do dostatečně velké nádoby a promícháme. Umícháme nálev a zalijeme. Směs každý den obracíme a necháváme v hrnci na tmavém a chladném místě cca 5 dní. Pak plníme do sklenic.
Podobné recepty jako Nakládané zelí s křenem
Třikrát zavařování hub recept
Zdravé očištěné houby nakrájíme na malé kousky, mírně je osolíme a dusíme, až se odpaří skoro všechna voda. Ještě horké plníme do zavařovacích sklenic a sterilujeme ve vařící vodě 30 minut. Tuto sterilaci provádíme ještě 2x, vždy po 24 hodinách. Polotovar vydrží 4 roky.
Podobné recepty jako Třikrát zavařování hub
Domácí kysané zelí salátové recept
Pak zelí po částech pěchujeme do sklenic, nejraději se šroubovacím víčkem. Dbáme na to, aby bylo zelí důkladně ve sklenicích natlačené a nebyly tam vzduchové mezery. Používám dřevěné pěchovadlo - tlouk. Nadbytečnou šťávu odlijeme, ale zelí musí být ponořeno. Velmi lehce zašroubujeme, sklenice vložím
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí salátové
Zavařování ořechových jader recept
Sklenice dáme do zavařovacího hrnce, nalijeme vodu tak, aby sklenice byly do poloviny ponořené. Sterilujeme 10 minut od bodu varu, jen aby chytlo víčko. Elektrický sporák z 6 přepnout na 4 stupeň. Ořechy vydrží i 2 roky bez újmy na chuti a vůni. Do sklenice 0,7 l se vejde 30-33 dkg jader podle velik
Podobné recepty jako Zavařování ořechových jader
Barevný fazolový salát (lečo) sterilovaný
Pak přidáme uvařené okapané fazole a ještě krátce společně provaříme. 4. Zeleninovo-fazolový salát (lečo) nandáme ještě horký do čistých suchých sklenic asi 1,5 - 2 cm pod okraj a uzavřeme čistými suchými víčky. Sterilujeme na 90 stupňů 15-20 minut (dle velikosti sklenic). Po vyndání necháme zchladn
Podobné recepty jako Barevný fazolový salát (lečo) sterilovaný
Rybí salát z králíka od babičky z Chválenic recept
Tématické fráze: rybi salat z kralika recept na rybi salát z kralika salat z kralika recept rybi salat z kralika recept na rybí salát u vody falešný rybí salát kralik do sklenic úžasný králík směs rybí salát recepty rybi salat z kralika recepty rybi salar z kralika králík recept po babičce mala babi
Podobné recepty jako Rybí salát z králíka od babičky z Chválenic
Teplý kuřecí salát s pak choi recept
1 zelí pak choi 1 červená cibule 1 bílá cibule 1 jarní cibulka ... salát pak choi pak choi salát salát pak choi recept salát pak choi recepty pak choi recepty salat z pak choi pak choi recept recept na salát pak choi salát s pak choi priprava salatu pak choi salát pak choi top recepty kuřecí pak cho
Podobné recepty jako Teplý kuřecí salát s pak choi
Lehký salát z čínského zelí s jogurtem recept
Nakrájíme nadrobno čínské zelí do velké mísy. Přidáme kukuřici bez nálevu a na malé kousky nakrájený salám Junior.¨ Sůl a pepř dávám přímo do jogurtu a přidám do salátu (k vůli lepšímu promíchání).. Celé zamícháme. Já mám ráda, když se to topí v jogurtu, takže množství je na Vás :-)
Podobné recepty jako Lehký salát z čínského zelí s jogurtem
Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát recept ...
Do 7 sklenic o obsahu 0,7 l jsem dávala po třech paprikách = 21 ks paprik (měla jsem 14 světlezelených paprik a 7 tmavočervených špičatých kapií) plus 2 kg kysaného zelí. Nejdřív umyji sklenice a víčka, uvařím lák, aby mi stačil zchladnout. Papriky omyji, seříznu vršky se stopkou a vyčistím je od se
Podobné recepty jako Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát ...
Sterilovaný okurkový salát recept
Okurky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Necháme je asi 2,5 hod stát. Pak slijeme vodu. Nálev z octa, cukru, sladké papriky, pepře, kari a vody svaříme. Nálev promícháme s okurkami. Okurkový salát naplníme do sklenic a zaváříme asi 10 - 15 minut nebo jen necháme projít varem.
Podobné recepty jako Sterilovaný okurkový salát
Nakládaný okurkový salát
Z vody, octa, soli a cukru si uděláme horký nálev. Okurky oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vše dáme do nálevu a vaříme asi 4 minuty. Pak dáme do sklenic i s nálevem a zavařujeme 10 minut v páře. Výhodné když není možnost udělat si čerstvý.
Podobné recepty jako Nakládaný okurkový salát
Houbový salát recept
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, svaříme cca 5-7 minut v osolené vodě, zvážíme a dáme do mísy. K nim přidáme podle chutí na proužky nakrájenou cibuli a papriku. Já dělám 60% váhy houby, 15% cibule, 25% nakrájená paprika. Vše pořádně promícháme a plníme do sklenic. Zalejeme sladkokyselým nál
Podobné recepty jako Houbový salát
Salátové okurky na zimu
Okurky pečlivě omyjeme, nastrouháme na hrubé "slzičky", cibuli na jemno a veškeré ingredience promícháme. Na 24 hodin uložíme do chladu a během té doby průběžně promícháváme. Poté naplníme do sklenic a skladujeme v suchu, chladu a temnu. Zaručeně vydrží až dva roky.
Podobné recepty jako Salátové okurky na zimu
Sterilovaný okurkový salát
Okurky, nastrouháme osolíme, jemně promícháme a necháme chvíli odpočinout. Okurky pustí šťávu, kterou slijeme. Pak k okurkám přidáme cukr, ocet a pepř, vše promícháme a naplníme do sklenic. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Podobné recepty jako Sterilovaný okurkový salát
Kyselé zelí do skla
Nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem nejlépe v dětské vaničce a necháme asi 2 hodiny stát, až začne pouštět šťávu. Mezitím si nachystáme asi 12-13 sklenic o objemu 0,7 l. Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víč
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Zavařené maso na dovolenou
Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Policejní čalamáda recept
Pak bokem slejeme přebytečnou šťávu (bylo jí asi 750 ml), zalijeme nálevem, krátce svařeným z ostatních surovin a naskládáme do sklenic. Pokud by tekutiny v čalamádě bylo málo, můžeme ji doplnit odloženou vypocenou slanou šťávou. Zavařujeme na 80°C, asi 15 minut.
Podobné recepty jako Policejní čalamáda
Salát z červené řepy a zelí recept
Pak ji propláchneme studenou vodou a oloupeme. Řepu nastrouháme na nudličky. Zelí a cibuli očistíme a obojí nakrájíme na nudličky. Nálev uvedeme do varu a přidáme uvařenou řepu, nakrájené zelí a cibuli. Vše vaříme v nálevu 10 minut, potom naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut př
Podobné recepty jako Salát z červené řepy a zelí
Rychlozelí recept
Zelí jemně nakrouháme, promícháme s nastrouhanou cibulí, osolíme, okmínujeme, necháme asi 2 hodinky zkřehnout a naplníme do sklenic. Moc nepěchujeme, aby zbylo místo na lák, který nám má zelí patřičně ochutit. Zalijeme oblíbeným lákem na okurky a sterilujeme běžným způsobem (20 min při 80 st. C). Ze
Podobné recepty jako Rychlozelí
Domácí vepřová šunka ve skle polokonzerva recept ...
Na toto množství potřebujeme 5 sklenic o objemu 330 ml. Sklenice naskladáme do hrnce, přidáme vodu cca 3 cm pod okraj sklenic a následně sterilujeme po dobu 60 minut při teplotě 80°C až maximálně 85°C. Sklenice vyjmeme, obsah nijak nechladíme a po 24 hodinách sterilaci zopakujeme. Pak sklenice vyjme
Podobné recepty jako Domácí vepřová šunka ve skle polokonzerva ...
Dobrý zeleninový salát recept
Do vroucího nálevu dáme nejprve cibuli a necháme ji přejít varem, pak přidáme papriky a opět necháme přejít varem a totéž uděláme s okurkami. Odstavíme a přidáme rajčata. Zeleninu rovnoměrně rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, ve kterém se vařila zelenina a do každé sklenice dáme 1- 2 lžičky ole
Podobné recepty jako Dobrý zeleninový salát
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Postup přípravy receptu. Zeleninu nakrájíme, přidáme ostatní suroviny, vše dobře promícháme a necháme 24 hodin uležet. Pak plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 85 °C.
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Zavařené jídlo na dovolenou
Takto zavařuji jídlo na dovolenou mnoho let. Vyhodila jsem jen pečenou kachnu, ale ta měla za sebou 10 dnů v autobuse na okružní cestě jižní Francií při teplotách dost přes 30°C. Do sklenic dávám jen maso s malým množstvím šťávy. Na místě pak k masu připravím nějakou omáčku či šťávu ze sáčku.
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Celer ve sladkokyselém nálevu recept
Někdo doporučuje kostičky celeru před vložením do sklenic povařit několik minut v nálevu, že je pak celer měkčí. Máme rádi křupavý, zaváříme bez povaření. Tento celer přidávám do salátu, je z něj i výborná pomazánka.
Podobné recepty jako Celer ve sladkokyselém nálevu
Sterilovaná rajčata na všechno recept
Podle velikosti nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky a naskládáme, nebojíme se přitlačit, do čistých sklenic a zavíčkujeme. Nepoužívám vůbec žádné přísady ani nálevy. Sterilujeme na 90°C 30 minut. Takto upravená rajčata se po otevření dají velmi snadno oloupat a můžete je díky přírodní chuti použít na
Podobné recepty jako Sterilovaná rajčata na všechno
Pikantní hovězí se zázvorem a pak choi
Do rozpáleného oleje přidejte česnek, zázvor a za častého míchání restujte asi 30 sekund, aby se uvolnila vůně, ale suroviny nezhnědly. Do pánve přidejte maso, otáčejte a míchejte, dokud neztratí růžovou barvu, trvá to asi 2 minuty. Pak choi vraťte zpět do pánve společně se směsí sherry a prohřejte.
Podobné recepty jako Pikantní hovězí se zázvorem a pak choi
Jablka jako polotovar recept
Cathleen. U nás děláme podobné/ téměř stejné/ ale bez cukru hodně napěchujeme do sklenic a zavaříme krátce. Nic se nám nekazí a v zimě manželka dělá takovou buchtu s jablkovou strouhaninou. Jsou to vlastně dvě placky a mezi nimi ty jablka se upraví cukrováním , skořicí apod. Chtěl jsem napsat jako r
Podobné recepty jako Jablka jako polotovar