Chléb Bezlepkový pohankový z Herbáře z knihy Jíst a žít
To nejlepší, co jsem se za pět let naučila v Herbáři a co lze snadno aplikovat i do dnešního hektického života....
Až vyjde první hvězda nad tureckým Santou...
Vánoce. V každém věku vnímáme tyto svátky zcela jinak. V dětství jako nedostižně skvělou každoroční událost. V dospělosti...
Vegetariánství jako způsob života
Každý člověk si může zvolit svůj způsob stravování a styl života. U vegetariánů v jídelníčku nenajdeme maso. Trocha hist...
Dopřejte si na podzim zelí, posílí imunitu!
Hlávkové zelí, jedinečná zeleninaHlávkové zelí je přímo nadupané vitamíny a minerály, proto je vhodné ho konzumovat právě...
Podzim je tady! A nesmí chybět ani uzené
S příchodem podzimních měsíců se začínají rozpalovat také udírny. Ojedinělá vůně uzeného masa k chladným dnům jednoznačně...
Čokoláda mystická plodina z dávné historie Jižní Ameriky ...
Utěší nejedno zlomené srdce. Po staletí se s ní provádí kakaové rituály, obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek a vitamí...
Víte jak vznikla tradice Českého piva?
České pivo zná celý svět, ale víte odkud se vzala jeho tradice? Unikátnost jantarového moku se opírá o tradiční ryze česk...
Kuchyně ve středověku – co všechno se jedlo a pilo ve 14. století
V posledním desetiletí se historici začali zabývat okolnostmi nejen velkých událostí, ale i aspekty běžného života tehdej...
Ranhojiči – dělníci zdraví, kteří sbírali bylinky a brodili se krví
Ranhojiči, dnes už zapomenutí užiteční lidé minulých staletí, v současné době zase připoutávají pozornost, protože se lai...
Blíží se veletrh FOR GASTRO & HOTEL
Veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL letos zaplní haly výstaviště...
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Z dnesniho prostrena recepty