Fazolová polévka recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Vyzkoušejte zajímavou fazolovou polévku na maďarský způsob. Nebojte se delší doby přípravy, můžete ji zkrátit tím, že fazole den dopředu namočíte. Tím snížíte také nadýmání, které konzumaci luštěnin provází. Použít můžete kterýkoli druh fazolí, pro lepší chuť však nedoporučujeme používat konzervované fazole. Polévka je lehce pikantní, protože se pro její přípravu používá také klobása a maďarská sušená červená paprika.


(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g směsi různých fazolí,
  • 2 ks mrkve,
  • 1/2 celeru,
  • 1 cibule,
  • 4 bobkové listy,
  • 5 ks celého pepře,
  • 5 ks nového koření,
  • 2 lžíce Harrisy,
  • 1/2 polovina klobásy (např. čabajky),
  • 500 g uzeného vepřového masa (nejlépe uzené koleno),
  • 2 lžíce sladké papriky (maďarské),
  • sůl.


Způsob přípravy

Přes noc namočíme všechny fazole do vody. Druhý den si připravíme tlakový hrnec do něj přelijeme fazole s vodou. Přidáme uzené maso a klobásu pokrájenou na kolečka.

Oloupeme a rozpůlíme obě mrkve. Také celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli jen oloupeme a ponecháme v celku. Zeleninu přidáme do tlakového hrnce. Přidáme také harrisu, nové koření, bobkový list a pepř. Dolijeme vodu do tlakového hrnce, zhruba do výška 2 cm pod víko a dáme vařit na mírném plameni po dobu 60 minut.

Po uvaření hrnec otevřeme, vyjmeme maso a obereme jej od kosti. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a osolíme podle chuti. Pokud není polévka dostatečně hustá, můžeme přidat zápražku. Poté ještě 10 minut povaříme. Před podáváním přidáme do polévky maso.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Fazolová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Fazolová polévka .
Nebo hledejte podobné podle části názvu fazolová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Fazolová polévka

Kde najít informace



×