Houbová omáčka s hovězím masem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Houbová omáčka s hovězím masem a s houskovým knedlíkem nebo s rýží, je klasika, kterou vařily už naše babičky. Jemná, smetanová, voňavá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 600 g hovězího masa
  • 200 ml sladké smetany
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 jarní cibulka
  • mletý pepř
  • sůl
  • kmín
  • hovězí vývar
  • hladká mouka
  • olivový olej


Způsob přípravy

Maso uvaříme v osolené vodě do měkka. Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme na plátky nakrájené houby, špetku pepře a kmín. Za stálého míchání houby osmahneme, pak přidáme pár lžic vývaru a houby dusíme do měkka.

Nyní omáčku zahustíme smetanou, ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky. Za stálého míchání ji několik minut povaříme a podle potřeby ještě okořeníme a osolíme. Zdá-li se nám příliš hustá, můžeme přidat trochu vývaru.

Vařené maso nakrájíme na plátky a prohřejeme v hotové omáčce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Houbová omáčka s hovězím masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu houbová omáčka hovězím masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Houbová omáčka s hovězím masem

Kde najít informace



×