Nabídka
Přidej
recepty

Hovězí líčka podle Pohlreicha


Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
(celý recept)

Hovězí líčka podle Pohlreicha jsou jídlo pro labužníky. Jemné, dlouho pečené maso chutná skvěle. Přílohou bývá bramborová kaše nebo šťouchané brambory....

Ingredience receptu

  • 800 g hovězích líček
  • 1 menší cibule
  • 300 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 1, 3 l hovězího vývaru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Z masa nejprve odstraníme velkou šlachu. Ty malé necháme, jsou při pečení masa důležité. Líčka překrájíme na trochu menší kousky, osolíme a opepříme. Ve vysoké pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm opečeme ze všech stran. Pak ho přendáme do připraveného většího pekáče.

Troubu si předehřejeme na 140 stupňů. V hrnci s rozehřátým tukem opečeme dozlatova mrkev a celer nakrájené na malé kousky. Teprve pak k nim přidáme cibuli nakrájenou na proužky a vše společně za stálého míchání opékáme až cibule zezlátne. Pozor, abychom ji ale nespálili.

Hnědou, ale nespálenou zeleninu zalijeme vínem a necháme povařit, až část vína vyvaříme.Poté přidáme vývar a vše přivedeme k varu. Hned potom vývarem se zeleninou zalijeme maso v pekáči tak, aby bylo nejméně do tří čtvrtin ponořené. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso pečeme 3 hodiny.

Po této době by mělo být maso perfektně měkké. Opatrně ho vyndáme z pekáče a zeleninu i se šťávou přepasírujeme přes cedník. Můžeme i dvakrát, aby vznikla jemné omáčka. Podle chuti ji můžeme dosolit nebo okořenit pepřem.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí líčka podle pohlreicha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí líčka podle Pohlreicha

Naši partneři