Kapří podkovy pečené recept
Maso z kapra nakrájené na podkovy vypadá na talíři velmi dekorativně a způsobů, jak rybu upravit, je hned několik. Kdo nechce zatěžovat svůj žaludek smaženým jídlem, může kapra jednoduše strčit do trouby. Výsledek je výborný!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce kapra (cca. 150 g)
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 30 g másla
- 1 lžička sušených bylinek
- mletý bílý pepř
- hladká mouka
- sůl
Způsob přípravy
V hlubokém talíři smísíme hladkou mouku se sušenými bylinkami (například fenyklem a tymiánem).
Porce kapra nakrájeného na podkovy umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Pak maso osolíme, opepříme a obalíme ve směsi hladké mouky a bylinek.
Troubu předehřejeme na 180°C.
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej s máslem a rybu na tuku zprudka opečeme. Pak ji z pánve vyjmeme, uložíme do pekáčku, zalijeme zbylým tukem z pánve a dopékáme asi 10 - 15 minut v troubě. Kapr se dá udělat i bez použití trouby, jen na pánvi. V tom případě po prudkém zapečení snížíme teplotu a rybu zvolna dohotovíme.
Jako příloha se nejvíce hodí vařený brambor, bramborový nebo zeleninový salát.