Mleté maso s rýží recept
Velmi snadná a rychlá večeře. Teplé jídlo hotové během chvilky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- mleté maso mix (hovězí a vepřové)
- rýže – jasmínová
- sůl
- černý pepř – mletý
- jemná krupička
- 1 ks bujón – hovězí
- kari koření
- sójová omáčka
- ředkvičky
- jemný kečup
- libeček
- jarní cibulka
Způsob přípravy
Nejprve si nalijeme do hrnce studenou vodu uvedeme ji do varu. Osolíme ji. Přisypeme (propláchnutou) jasmínovou rýži a vaříme do měkka.
Opláchneme si zeleninu a nakrájíme ji. Do hluboké pánve si dáme mleté maso. Okořeníme. Zakápneme sójovou omáčkou. Přidáme trochu kečupu. Vhodíme bujón a přilijeme trochu vody.
Vaříme a průběžně mícháme. Popřípadě doplníme vodu. Ke konci přisypeme nakrájené ředkvičky, libeček, jarní cibulku a cuketu.
Na zahuštění vmícháme jemnou krupičku a pár minut povaříme. Na talíř nandáme rýži a navrch mleté maso se zeleninkou. Dobrou chuť.