recepty

Nejlepší domácí kečup


Nejlepší domácí kečup ze zralých rajčat můžeme v chladnu uchovávat až 3 týdny. Je pikantní a na rozdíl od kupovaného kečupu nepoužijeme žádné nezdravé přísady k jeho výrobě...
(celý recept)

Nejlepší domácí kečup ze zralých rajčat můžeme v chladnu uchovávat až 3 týdny. Je pikantní a na rozdíl od kupovaného kečupu nepoužijeme žádné nezdravé přísady k jeho výrobě. Do tenkého plátna uloží...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření80 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 900 g zralých rajčat
  • 1 bílá cibule nakrájená nadrobno
  • 1/2 hrnku bílého vinného octa
  • 1 bobkový list
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 4 celé hřebíčky
  • 5 lžic hnědého cukru
  • 1/4 lžičky nového koření
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 kousek skořice
  • 1/4 lžičky celerového semínka
  • 1,5 lžičky soli
  • špetka chilli koření
  • kousek tenkého plátna
  • kuchyňský provázek

Způsob přípravy

Nejlepší domácí kečup ze zralých rajčat můžeme v chladnu uchovávat až 3 týdny. Je pikantní a na rozdíl od kupovaného kečupu nepoužijeme žádné nezdravé přísady k jeho výrobě. Do tenkého plátna uložíme nové koření, celerová semínka, skořici, bobkový list a hřebíček a plátno stáhneme motouzem do balíčku. Do velkého hrnce vložíme omytá a pokrájená rajčata, nakrájenou cibuli, utřený česnek, chilli, cukr, vinný ocet a sůl. Přidáme sáček s kořením a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna rajčata vaříme asi půl hodiny. Po této době by měla být rajčata zcela měkká a tak vyndáme z hrnce sáček s kořením a směs propasírujeme do jiného hrnce. Kečup znovu přivedeme k varu a ještě 15 až 30 minut ho vaříme přikrytý pokličkou do zhoustnutí. Hotovou omáčku nalijeme do čistých sklenic a uzavřeme víčky.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Omáčky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nejlepší domácí kečup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nejlepší domácí kečup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nejlepší domácí kečup

Naši partneři